Kādus brīnumus vēl gaidīt Kariņa valdības, spriež komiķis Maksims Trivaškevičs

Ekrānuzņēmums no Facebook

Sabiedrībā pieaug neapmierinātība ar gauso vakcinācijas procesu – Latvijā ir otrs mazākais vakcinēto personu skaits Eiropā, un neformālās sarunās varas gaiteņos jau aktīvi apspriež pašreizējās valdības gāšanu. Normāli cilvēki mēdz nepaspēt pirms desmitiem vakarā nopirkt aliņu, Latvijas valdībai līdzīgi sanāca ar “Pfizer” vakcīnu iepirkumu, vīpsnā raidījuma “Stīvais Nemelo” vadītājs Maksims Trivaškevičs.

“Ilze Viņķele gudra: sačakarēja vakcīnu iepirkumu, tika atstādināta, bet savākt viņas sataisītos sūdus “ieriktēja” Danielu Pavļutu. Maziem bērniem vecāki liek salikt atpakaļ izmētātās mantas – kāpēc Latvijas valdībā amatpersonām nav aiz sevis jāsavāc? Kuram liekas normāli, ka tavus sūdus jāizstrēbj kādam citam?”

“Danielam Pavļutam, stājoties Veselības ministra amatā, pateica – lūdzu, vadi Veselības ministriju, kurā vienmēr bijis “pī”, bet tagad ir tāds “pī”, kā vēl nekad – veiksmi. Skaidrs, ka viņš nespēs uzreiz ar to tikt galā. Tur vainīgs ir nevis viņš, bet tas, kas izdomāja čali bez medicīniskās izglītības uztaisīt par Veselības ministru, tādēļ sabiedrības “besis” par valdību nav nemaz tik nepamatots. Liekas, ministru kabinets iebāza Pavļutu amatā tādēļ, lai būtu, uz ko novelt atbildību. A Pavļuts gudrs – uztaisīja Vakcinācijas biroju, visu atbildību noveļ uz to.

Lai nomaskētu faktu, ka amatā iecelts čalis, kurš īsti nezina, ko dara, palīgā veselības ministram nāca Krišjānis Kariņš, kurš bija galvenais Pavļuta amatā iecēlējs.

Kariņš apzvanīja Vācijas, Francijas un Austrijas vadītājus, mēģinot izdīkt kādu vakcīnu. Kariņš noteikti zvanīja Merkelei, teica: “E, Angela, vari aizšaut dažas vakcīnas!? Nu, vismaz kādu piecīti.” Ja parasts cilvēks parādus atdod no algas, tad Kariņš Merkelei atmaksās no jaunā budžeta.

Ja Kariņš nesazīmēs vakcīnas no Rietumeiropas valstīm, viņam būs jāpārkvalificējas par vienu no tiem čaļiem, kuru profesija ir staigāt pa ielu un diedelēt no garāmgājējiem naudu, tikai Kariņš diedelēs vakcīnas. Vazāsies pa “Brīvībeni”, teiks – es atvainojos, jums nebūtu kāds Pfizerīts… vai AstraZeneca, vai vismaz kāds Sputņik V. Standartā diedelnieki melo, ka viņiem nepietiek naudas autobusam, Kariņš teiks, ka viņam pietrūkst vakcīnu, lai noturētos amatā.

Kariņš mēģināja aizlienēt vakcīnas no Francijas, tur tūlīt jau būs pūļa imunitāte, tāpēc, ka vakcīnu jauc kopā ar vīnu, un no vīna, lai arī kas tur būtu piejaukts klāt, franči neatteiksies. Ja Latvijā vakcīnas jauktu kokteilī ar sarkano “tērvetnieku” vai “Valmiermuižas gaišo”, tad mums arī pusei vīriešu jau būtu antivielas.

Pilnīga valdības nomaiņa pašlaik gan nozīmētu to pašu, kas Viņķeles nomaiņa pret Pavļutu – pirmo vietā nāktu citi, kuriem vispār nebūtu nekādas “poņas” par notiekošo, un viņu galvenais uzdevumus būtu izstrēbt savu priekšgājēju sataisītos mēslus.

Kā iespējamā maiņa Kariņam jau tiek piedāvāts pašreizējais Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards. Gerhards pašlaik tik ļoti rūpējas par savu zemkopības ministra tēlu, ka pa Rīgu braukā apkārt ar kombainu. Kļūt par premjeru viņam nozīmēs pārsēsties uz kaut ko mazāku – mauks pa Brīvības ielu ar motobloku. Braucot uz Ministru Kabinetu, pa ceļam piekabē varēs paķert arī pārējos ministrus.

Edgars Jaunups kā Kariņa pēcnācēju piedāvā aizsardzības ministru Arti Pabriku. Pabriks tomēr Vecrīgā savulaik organizēja 13. janvāra grautiņus, un valdībā pašlaik iet vaļā kaut kas līdzīgs, tur viens otru arī ir gatavi ar bruģa gabaliem nomētāt. Bet pret Pabrika kandidatūru iebilst visi, izņemot Jaunupu, jo Pabrikam melnā josta karatē. Priekšnieku, kurš var tev “vertuškā” ar kāju ievilkt pa seju, negrib neviens, jo no tāda visi baidīsies, tādēļ nāksies riktīgi aktīvi strādāt, un tas jau valdībai baaaaaigi nepatīk.

Visvairāk valdības gāšanu un soļus šajā virzienā sagaida no “Attīstībai/Par!”, jo tie jau ir riktīgi Če Gevaras, savulaik no troņa nogāza pašu Nilu Ušakovu. Ja “Attīstībai/ Par!” darbotos Ziemeļkorejā, Kims jau sen būtu aiz restēm, bet parieši Krievijā ātri vien no valsts izraidītu pašu Putinu.

Aicinājumu nomainīt vismaz dažus ministrus paudis arī Egils Levits, kamēr daudzi tautas pārstāvji domā, ka mums drīzāk vajadzētu nomainīt prezidentu. Īsāk, Latvijā viss, kā parasti – no valdības gaida brīnumus, ja to nebūs, tad valdību nomainīs un gaidīs vēl lielākus brīnumus.

Pievienot komentāru