Kafijas panakota ar karameļu putām. Burvīgs baudījums Mīlētāju dienai!

Februārī, kad daudzviet pasaulē tiek svinēts mīlestības mēnesis, restorāna “Piramīda” šefpavārs sagatavojis īpašu recepti, ko baudīt kopā ar mīļoto, ģimeni vai draugiem.

Ja tomēr Valentīndienu vēlies pavadīt ārpus mājas, pievienojies vakariņām restorānā, kur šefpavārs Artūrs Brucis cienās ar svilinātu kazas sieru, ķirbju krēmzupu, piena sivēna karbonādi ar kaulu un citronu tarti. Dzirkstošākam vakaram piedāvājumā iekļauta arī pudele dzirkstošā vīna Santa Margherita Prosecco Spumante.

Kafijas panakota ar karameļu putām

Izejvielas

Panakotai:
Karameļu putas:
Rīvēta šokolāde:
Saldais krējums 200ml
Saldais krējums 100ml
Tumšā šokolāde 50gr
Piens 150ml
Cukurs 25gr
Cukurs 50gr
Karameļu sīrups 30ml
Želatīns 8gr
Stipra kafija 50ml

Pagatavošana

Panakota: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liek uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpina maisīt līdz sāk vārīties. Salej trauciņos pēc izvēles (espresso tasīte, glāze u.c.) un liek ledusskapī atdzesēties uz divām, trim stundām.

Karameļu putas: Saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kuļ līdz stingrām putām.

Rīvēta šokolāde: Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.

Pasniegšana: Dekorē ātdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi.

COMMENTS

Pievienot komentāru