Kapātas mencas kotletītes. Garšos pat tiem, kuri zivis neēd!

Menca ir lieliska zivs kotlešu gatavošanai, jo tai ir balta gaļa un blīva tekstūra. Turklāt tās filejā ir 19% olbaltumvielu, kas ir veselīgi gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Sastāvdaļas
800 g mencas filejas
1 sīpols
6 gabaliņi baltmaizes
1 selerijas kāts
1 ola
1/3 pušķīša pētersīļu
1 tējkarote čili mērces
1 ēdamkarote citrona sulas
Šķipsniņa sāls
Augu eļļa

Pagatavošana
Maizes šķēlītes liek uz pannas sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm, kamēr maize kļūst kraukšķīga.

Pa to laiku sasmalcina sīpolu un seleriju.

Uz sakarsētas pannas eļļā viegli apcep sagatavotos dārzeņus.

Sausiņus sasmalcina blenderī.

1/3 rīvmaizes ieber dziļā bļodā, bet pārējo noliek malā.

Mencas fileju sīki sagriež, izņemot visas asakas.

Bļodā ar rīvmaizi liek sīki sagrieztus mencas gabaliņus un pievieno pārējās sastāvdaļas.

Visu rūpīgi sajauc viendabīgā masā.

Veido kotletes, apviļā atlikušajās maizes drupatās un liek uz sakarsētas pannas, kas ieziesta ar augu eļļu.

Cep, līdz izveidojas zeltaina garoziņa, no abām pusēm, aptuveni 15 minūtes.

Pievienot komentāru