Kāpēc cilvēki resnē? Svara pieauguma psiholoģiskie iemesli

4. Bailes no attiecībām

Šīs bailes ir biežāk ir sievietēm, kas kautrējas no tuvības ar simpātijas izraisījušo vīrieti. To var izraisīt neveiksmīga iepriekšējā pieredze: fiziska vai morāla vardarbība, neatbildētas jūtas, dēkas izbeigšanās. Pēc šādiem skumjiem gadījumiem ieslēdzas aizsargmehānisms: lai kļūtu nepievilcīga, lai izvairītos no šādām situācijām.

5. Problēmas attaisnojums

Kad mēs nevēlamies neko darīt vai mainīt kaut ko savā dzīvē, tad noveļam vainu uz lieko svaru. “Es esmu tik resna un neglīta, tas ir iemesls, kāpēc es aizgāju prom no mana vīra” sievietes pamatojums radinieku priekšā. Kaut gan, patiesībā, aiziešanas cēlonis var būt diezgan atšķirīgs, un šķiršanās iniciatore bijusi pati sieviete. Bet, lai atbrīvotu sevi no nevajadzīgām runām, viņa noveļ vainu uz lieko svaru. Daudzi slēpjas aiz šī iemesla, nevēloties veidot savu karjeru, apprecēties vai radīt bērnus. “Vispirms es zaudēšu svaru, un tad…”

6. Pārmērīga atbildības sajūta

Mēs bieži uzņemties pārāk daudz rūpju, ko mūsu organisms ne vienmēr spēj izturēt. Tas jo īpaši attiecas uz sievietēm, kas uz saviem trauslajiem pleciem velk savu vīru, bērnus, mājas, darbu un vēl daudz vairāk. Lai ar visu tiktu galā, organisms sāk veidot krājumus. Nav nepieciešams sevi pārslogot. Vairāk uzticieties saviem līdzgaitniekiem un sadaliet atbildību.

Ja kaut vienu no iepriekš minētajiem iemesliem saskatāt arī sevī, tas ir labi. Tagad jūs zināt, pie kā jums vajadzētu strādāt. Neaizmirstiet, ka sliktas domas sāk nekontrolētu pārtikas uzņemšanu un sekojošu svara pieaugumu. Mainiet savu domāšanu no negatīvas uz pozitīvu.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: marketium.ru

COMMENTS

Pievienot komentāru