Kāpēc neizdodas palikt stāvoklī? 7 galvenie iemesli

Jūs esat pieņēmusi galīgo lēmumu un jūtat, ka esat morāli gatava bērna piedzimšanai. Tomēr organisms kaut kādu iemeslu dēļ neatbalsta jūsu vēlmi kļūt par vecāku. Šajā situācijā nevajadzētu steigt izdarīt secinājumus – vispirms ir pilnībā jāizprot šis jautājums.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem, neauglību definē kā nespēju 12 mēnešu ilgas parastas seksuālās aktivitātes laikā, ja netiek izmantotas kontracepcijas metodes, ieņemt bērnu. Tādēļ absolūti veselīgs pāris bez reproduktīvās patoloģijas var neveiksmīgi mēģināt ieņemt bērnu veselu gadu, un tas pilnībā atbilst normai!

Bet tagad mēs analizēsim galvenos iemeslus, kas var traucēt bērna ieņemšanai. Reproduktīvie traucējumi, kas neļauj sievietei iestāties grūtniecībai, var rasties gan no sievietes, gan no vīrieša organisma.

Sāksim ar sieviešu neauglības iemesliem.

1. Ovulācijas traucējumi

Ovulācija ir olšūnu izdalīšanās process no olnīcas folikulu plīsuma rezultātā. Tas notiek katru mēnesi apmēram 14 dienas pēc menstruālā cikla sākuma. Ovulācijas pārkāpums ir jebkurš nosacījums, kas liedz olšūnai izdalīties no olnīcas. Visbiežākais iemesls ir hormonālā nelīdzsvarotība.

2. Olvadu caurlaidības novirzes

Olvadi ir orgāns, kas savieno dzemdi ar vēdera dobumu. Šajā vietā tiek radīti ideāli apstākļi vīriešu un sieviešu dzimumšūnu transportēšanai un olšūnas apaugļošanai ar spermas šūnām. Infekcijas, audzējs, komplikācijas pēc operācijas var izraisīt olvadu caurlaidības novirzes. Šajā situācijā sperma nevar sasniegt olu un apaugļot to.

3. Policistisko olnīcu sindroms

Tā ir hormonāla slimība, kurai raksturīga paaugstināta vīriešu dzimuma hormonu (androgēnu) sekrēcija, kas izraisa olnīcu palielināšanos, un tiek veidots liels skaits mazu cistu. Klīniski tas izpaužas kā neregulāras menstruācijas vai to pilnīga neesamība un ovulācijas traucējumi.

4. Endometrioze

Endometrioze ir slimība, kad dzemdes iekšējās virsmas (endometrija) audi aug ārpus tās robežām. Endometrioze – tā ir diezgan izplatīta patoloģija, kas papildus var izraisīt neauglību. Papildus problēmām ar koncepciju slimība var izpausties sāpēs iegurņa rajonā, sāpīgā dzimumaktā, menstruāciju asiņošanas ilguma palielināšanās.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru