Kāpēc vērts izsūkāt ķiploka daiviņu? Pasargās no daudzām kaitēm!

Gadsimtiem pārbaudīta senču recepte, kas glābj no daudzām slimībām, ir ķiploka pasūkāšana no rītiem – tautas dziednieki uzskata, ka tas ļauj organismam atjaunoties un atgūt spēkus.

No rīta pēc pamošanās sīki sagriež ķiploka daiviņu, ļauj piecas minūtes pastāvēt un tad pasūkā, ļaujot ķiploka sulai sajaukties ar siekalām.

Ar siekalām sajauktā sula nokļūst asinīs, tīra asinsvadus, lifmu. Nostiprinās mutes gļotāda, neasiņo smaganas. Tomēr, lai nerastos gļotādas tūska, jāsāk ar plānu no daiviņas nogrieztu gabaliņu, pamazām palielinot daudzumu līdz vienai daiviņai. Ķiploku sūkā 30 minūtes.

Izsūkāto ķiploku izspļauj. Lai nebūtu specifiskās smakas, pabrokasto, iztīra zobus, pakošļā kafijas pupiņu vai pētersīļa zariņu.

Tautas dziedniece atgādina slavenās gaišreģes Vangas vārdus: “Kamēr uz zemes ir ķiploki, zeme dzīvos.” Pēc viņas vārdiem, ķiploks nostiprina veselību visās jomās. Ķiploka ēšana veicina ēstgribu, bet sulas izsūkāšana – tīra asinis.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Kā palīdz degunā ielikts ķiploks? Iespējams, iedarbīgākā tautas recepte

Kas notiks ar tavu sirdi, ja katru dienu lietosi ķiplokus. + 6 ķiploku līdzekļu receptes

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru