Kā palīdz degunā ielikts ķiploks? Iespējams, iedarbīgākā tautas recepte

Ķiploku ķīmiskais sastāvs atkarīgs no šķirnes, augšanas un uzglabāšanas apstākļiem un ilguma. Ķiploki satur olbaltumvielas, cukurus, minerālvielas — kāliju, nātriju, kalciju, magniju, dzelzi, fosforu, jodu, sēru —, vitamīnus — B grupas, C, E, PP, karotīnu —, flavonoīdus, fitoncīdus, tauku eļļas, ēterisko eļļu un citas bioloģiski aktīvas vielas.

Uz slimību izraisītajiem mikroorganismiem visstiprāk iedarbojas tieši svaigi ķiploki. Ķiploki, kas glabāti vairākus mēnešus virs 16 oC temperatūrā, ir zaudējuši ⅔ savu baktericīdo īpašību, tāpēc par derīgiem ārstniecībā uzskata ķiplokus, kas uzglabāti ne ilgāk par 6 mēnešiem, ja atradušies 2 oC temperatūrā sausā un labi vēdināmā telpā.

Ķiploki paaugstina organisma imunitāti (spēju pretoties infekcijas slimībām), īpaši svarīgi tos lietot rudenī un pavasarī, lai novērstu saslimšanu ar elpceļu un infekcijas slimībām. Ir zinātniski pierādīts, ka ķiploki spēj nonāvēt gripas un citu infekcijas slimību izraisītājus.

Lietošana: gripas un saaukstēšanās slimību ārstēšanai un profilaksei ik dienu pārtikā lieto 2–3 daiviņas. Lai izvairītos no saslimšanas ar gripu, var sasmalcināt ķiploka daiviņu, uzlikt uz vates tampona un ielikt degunā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kas notiks ar tavu sirdi, ja katru dienu lietosi ķiplokus. + 6 ķiploku līdzekļu receptes

Nātru uzlējums un ķiploki šņabī. 2 receptes matu skaistumam

Ķiploku izvilkums. Ļoti spēcīga Tibetas recepte, lieto tikai reizi piecos gados!

COMMENTS

Pievienot komentāru