Kāpostlapa sasprēgājušiem papēžiem + vēl 6 labas receptes

Ir pietiekami daudz līdzekļu, lai novērstu šo nelaimi, un katrs var izvēlēties jebkuru no minētajām receptēm vai arī katru nākamo reizi izmantot kādu citu.

1. Pēdu vannai uz 1 litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti kliņģerīšu tinktūras vai 2 ēdamkarotes salvijas, asinszāles vai nātru izvilkuma spirtā. Sajauc pa 1 ēdamkarotei retēja un altejas saknes un 0,5 kg kausēta nesālīta sviesta.

Maisījumu 1 stundu vāra ūdens peldē, tad pārlej trauciņā un atdzesē. Uz nakti ierīvē problemātiskās vietas.

2. Katru dienu problemātiskajām vietām liek siltus helēniju ālantes sakņu uzlējuma apliekamos un karstas kompreses. Divas ēdamkarotes sasmalcinātās drogas aplej ar glāzi verdoša

3. Lai mīkstinātu ādu, uz nakti sagatavo sodas vanniņu. Izkarsētos papēžus noberž ar pumeku, tad pēdas izmasē ar speciālu gelu pret sasprēgājumiem. Zaļos lociņus sasmalcina, lai veidotos putriņa, ietin marlē, pieliek sasprēgājušajām vietām, pārklāj ar polietilēna plēvi un piesaitē. Kompresi tur visu nakti.

4. Ābolu sagriež kubiciņos, novāra nelielā daudzumā piena, līdz veidojas putriņa. Šo masu uz 30 minūtēm biezā kārtā uzziež problemātiskajām vietām un pārklāj ar marli.

5. Uz smalkās rīves sarīvē burkānu, 100 g rīvētās masas stikla burkā sajauc ar puslitru saulespuķu eļļas, 10 dienas nostādina siltā tumšā vietā, tad izkāš. Uz nakti ierīvē papēžos.

6. Ar galda etiķi samitrina rupjmaizes mīkstumu un uz 30–40 minūtēm piesaitē problemātiskajām vietām.

7. Uz nakti sasprēgājuma vietām pieliek medu vai balto galviņkāpostu lapu. No rīta ādu ieziež ar jebkuru F vitamīnu vai mārdadža eļļu saturošu krēmu.

Pievienot komentāru