Kariņš: Lemberga nonākšana Magņitska sarakstā ir graujoša (VIDEO)


“Ir jāsaprot, ka šis ir stāsts par korupciju, par korupciju valstī. Mēs zinām, ka ilgstoši dzīvojam apstākļos, kur, varētu teikt, tas likums, kas it kā attiecas uz visiem, tomēr neattiecas uz visiem visos gadījumos,” ASV piemērotās sankcijas Ventspils mēram Aivaram Lembergam un ar viņu saistītajām organizācijām raidījumā “900 sekundes” komentēja premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Šodien valdība grasās lemt par Ventspils un Rīgas ostu pārņemšanu valsts kontrolē, no to padomēm izslēdzot faktiski pašvaldību pārstāvjus, tā mēģinot norobežoties no sankciju ietekmes Ventspils ostā.

Ministru prezidents uzskata, ka šī esot iespēja “sakārtot vienu, otru jautājumu”.

Pirmdien valdībā panākta konceptuāla vienošanās, ka valsts pārņem abu ostu pārvaldes savās rokās. “Tā būtu likuma maiņa. Nebūtu valsts un pašvaldību pārstāvju, būtu tikai valsts pārstāvju. Par to liekas ir vienprātība, ka to vajadzētu darīt. Tagad ir jautājums, vai valstij būtu nepieciešams iet tālāk, piemēram, dibināt jaunu kapitālsabiedrību vai kapitālsabiedrības, kas abas ostas varētu pārvaldīt. Tas ir jautājums vairāk par to, kā valsts pārvalde varētu to realizēt – caur esošām struktūrām vai izveidot jaunu struktūru.”

Naktī uz trešdienu Satiksmes ministrija nākusi klajā ar diviem piedāvājumiem, kas tagad tikšot izvērtēti. Trešdien paredzēta gan tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, gan arī valdības ārkārtas sēde.

Pievienot komentāru