Šajos salātos lieliski iederas arī dažādas improvizētas sastāvdaļas, piemēram, marinēti sīpoli. Pagatavot var ļoti ātri, derēs pat svētku galdam!
Sastāvdaļas
250 g vistas krūtiņas vai šķiņķīšu filejas
2–3 olas
1 sīpols
3 ēdamkarotes 9% etiķa
3 ēdamkarotes ūdens
100 g siera
Majonēze pēc garšas
Ja vēlas, katru kārtu var pārkaisīt ar sāli un/vai maltiem pipariem
Pagatavošana
1․ Vistas fileju vāra 20–25 minūtes. Atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos.
2․ Olas cieti novāra 10 minūtes, atdzesē un noloba. 3․ Sīpolu sagriež pusgredzenos, pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 2 minūtēm. Šķidrumu nolej.
4․ Etiķi sajauc ar ūdeni un pievieno sīpoliem Atstāj uz 15 minūtēm, pēc tam marinādi nolej. Sīpolus viegli nospiež.
5․ Olas un sieru sarīvē atsevišķi.
6․ Šīs sastāvdaļas liek šādā secībā: vista, sīpoli, olas, siers. Katru kārtu, izņemot beidzamo, pārklāj ar majonēzes sietiņu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS SALĀTU RECEPTES!
Kārtainie salāti ar vistiņu, sieru un sēnēm. Nepārspējams gardums!
Salāti ziemas krājumiem “Četri dārzeņi”. + Vēl vairākas labas receptes!
Vistas salātiņi ananasa pusītē. Interesanta garša un pasniegšanas veids!
Vidusjūras virtuves klasika – grieķu salāti un pasta carbonara. Palīdz arī pret locītavu sāpēm!
[…] Kārtainie vistas un siera salātiņi “Saulains rudens”. + Vēl 5 lieliskas salātu receptes! […]