Kas notiks ar organismu, ja regulāri ēdīsi ābolus. Dziednieciskas receptes

Foto – Pixabay

ĀBOLI PROFILAKSEI

Infekcijas rakstura slimību profilaksei ieteicams ilgstošāku laiku vairākas reizes dienā dzert tā saukto ābolu tēju. Tās pagatavošanai ņem 4–5 svaigus nenomizotus ābolus, sagriež gabaliņos, liek slēgtā traukā (vēlams emaljētā), aplej ar litru ūdens, 15 minūtes vāra, 4 stundas nostādina un dzer tējas vietā.

Profilaksei var izmantot arī ābolu etiķi. Sevišķi efektīvs tas ir vēnu varikozes, ādas izsitumu, angīnas un citu kaišu profilaksei. Etiķa pagatavošanai ņem nogatavojušos nebojātus ābolus, rūpīgi nomazgā un ar visu serdi sarīvē uz rīves. Iegūto masu pārliek emaljētā katliņā un aplej ar siltu vārītu ūdeni (pēc aprēķina 1 litrs ūdens uz 800 g rīvētās masas). Pēc tam pievieno 100 g medus, 10 g maizes rauga vai 20 g sakaltušas rupjmaizes.

Visas sastāvdaļas samaisa, katliņu pārklāj ar plāna auduma salveti un uz 10 dienām noliek tumšā vietā 20–30 ºC temperatūrā, neaizmirstot vairākas reizes dienā katliņa saturu samaisīt. Pēc noteiktā laika katliņā esošo šķidrumu nokāš caur divkārt salocītu marli, ielej pudelē un vēl kādu laiku ļauj nostāvēties. Pēc tam var pievienot vēl 100 g medus. Kad visi piemaisījumi būs nogulsnējušies un šķidrums kļuvis caurspīdīgs, arī rūgšanas process būs beidzies (parasti etiķis ir gatavs pēc 40–60 dienām). Ābolu etiķis jāuzglabā cieši aizkorķētās pudelēs vēsā vietā.

Pieaugušam cilvēkam pilnīgi pietiek divas reizes dienā pa tējkarotei lietot dzērienu, kas pagatavots uz ābolu etiķa bāzes: 2 tējkarotes etiķa izšķīdina glāzē ūdens un pievieno tējkaroti medus. Katru dienu lietojot šo maisījumu, organisms tiks pasargāts no saaukstēšanās, bet, izdzerot ik rītu glāzi ūdens, kurā iemaisīta tējkarote ābolu etiķa, uz daudziem gadiem saglabāsies teicama redze.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Pievienot komentāru