Kēkss ar zemesriekstu sviestu. Visvieglākais variants

Ja vēlies Ziemassvētkos ģimeni pacienāt ar kēksu, bet sarežģītas receptes nedaudz biedē, izmēģini šo vienkāršo variantu.

Sastāvdaļas
350 g zemesriekstu sviesta (pastas)
150 g cukura
4 olas
100–150 g miltu
2 tējkarotes vaniļas cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera vai 0,5 tējkarotes dzēstas sodas
Žāvēti augļi un rieksti pēc vēlēšanās

Pagatavošana
Sviestu saberž ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olas, samaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri, žāvētos augļus un riekstus, iejauc vidēji stingru mīklu.

Formu (aptuveni 11×23 cm, 5 cm augstām malām) ieziež ar augu eļļu vai sviestu, liek tajā mīklu, izlīdzina.

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 30-35 minūtes.

Pievienot komentāru