Ķiploki ar šņabi stiprina sirdi! 6 vecmāmiņu receptes

Foto – Pixabay

Sirds stiprināšanai – tautas medicīnas ieteikumi miokardīta, hipertonijas un aterosklerozes gadījumā.

1. Uz smalkās rīves sarīvē 400 g ķiploku un cieši aizvērtā traukā nostādina 10–15 minūtes. Virsējo kārtiņu noņem un izmet. 200 g ar sulu piesātinātās ķiploku masas aplej ar puslitru degvīna, periodiski sakratot, 1 nedēļu nostādina tumšā vietā, tad izkāš. Lieto pret hipertoniju 3 reizes dienā pa ēdamkarotei pirms ēšanas. Uzglabā tumšā vēsā vietā.

2. Rūpīgi ar koka karotīti sajauc 125 g sasmalcinātu vīģu augļu, 250 g samaltu citronu (bez sēklām), 250 g medus un 50 g degvīna. Lieto pret miokardītu (sirds muskuļa iekaisumu) pa tējkarotei pēc pusdienām un vakariņām. Uzglabā ledusskapī.

3. Vilkābeļu augļus un ziedus, parastā pelašķa lakstus, kliņģerīšu ziedus un meža zemeņu lapas (no katra pa 3 ēdamkarotēm) aplej ar 1,4 litriem sausā sarkanvīna, periodiski sakratot, 3 nedēļas nostādina tumšā vēsā vietā, tad izkāš un biezumus izspiež. Lieto pa 50 g pirms un pēc ēšanas hipertonijas gadījumā. Ārstēšanās kurss – 30 dienas.

4. 100 g valriekstu starpsieniņu (kas atdala kodola pusītes) aplej ar puslitru degvīna, periodiski sakratot, nostādina tumšā vietā, līdz degvīns kļūst tumši brūns, tad izkāš. Lieto pret hipertoniju pa ēdamkarotei 3 reizes dienā pirms ēšanas.

5. Vienādās daļās pēc apjoma sajauc sīpolu sulu un medu. Lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā stundu pirms ēšanas pret aterosklerozi un hipertoniju. Uzglabā vēsā vietā.

6. Ņem stingras brūkleņu ogas un visu daudzumu sadala 2 daļās. Vienu daļu karsē cepeškrāsnī, līdz tās kļūst mīkstas, no otras izspiež sulu. Pēc tam sulu izspiež arī no karsētajām ogām, abas sulas sajauc, saldina ar cukuru vai medu, pievieno degvīnu (vienu ēdamkaroti uz vienu litru sulas), rūpīgi samaisa un salej pudelēs. Tas ir lielisks dziedniecisks līdzeklis pret hipertoniju. Lieto pa 1/3 –1/2 glāzes 3 reizes dienā pirms ēšanas.

Pievienot komentāru