Sastāvdaļas
240 g miltu
1 olas dzeltenumus
¼ tējkarote sāls
200 ml ūdens
100 g sviesta
Dažas ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
Pievieno dzeltenumu un sāli izsijātiem miltiem.
Pielej ūdeni un rūpīgi izmaisa.
Mīklu izrullē plānā plātnē un vidū liek sviesta gabaliņus.
Mīklu saloka aploksnītē un vēlreiz izrullē ar mīklas rulli, lai sviests izklātos vienmērīgi. Atkārto to vēl vairākas reizes. Ieliek ledusskapī uz 15 minūtēm.
Vēlreiz plāni izrullē mīklas taisnstūri, pārkaisa ar cukuru un no abām pusēm sarullē ruletē. Pēc tam sagriež aptuveni 1,5 cm biezos cepumos.
Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un pārkaisa ar cukuru. Cep 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Avots: “Lifehacker”