Krāsu izvēle: kā ģērbties, lai gūtu panākumus lietišķā vidē?

Melnā — ļoti intensīvs tonis, tāpēc var nodzēst, noslāpēt ārieni un personību. Ir ļoti maz cilvēku, kuriem piestāv melnā krāsa.

Melnā ir uzbrūkoša, valdonīga, aktīva, intriģējoša, tomēr, ja melnās ir daudz, tā izstaro pašnāvnieka fatālismu un aktivizē pretošanās mehānismus. Tāpēc to ir labāk kombinēt ar citām krāsām, teikts Jāņa Arvīda Plauža grāmatā “Izskats – personības spogulis”.

Arī melnās un baltās salikumi ir pārāk kategoriski, kontrastaini, asi, tāpēc nomācoši. Melno var vilkt, ja apzināties tērpa mērķi, piemēram, izskatīties vecākam vai iespaidīgākam. Darījumu pasaulē melno krāsu aizvieto grafīta, antracīta, tumši zilā krāsa.

Vakara gaismā melnā krāsa kļūst noslēpumaina, krāšņa un aristokrātiska, tai rodas cēluma un misticisma iezīmes. Garas, melnas kleitas traģisms ir poētisks, tāds tērps prasa dārgus, izmeklētus aksesuārus.

Sarkanā — dramatiska, enerģiska, uztraucoša. Uzbudinoši iedarbojas uz nogurušiem, nervoziem cilvēkiem. Stipriem un veseliem cilvēkiem sarkanā asociējas ar siltumu, uguni, tā uzbudina, modina enerģiju un vēlmes. Tā provocē mūs saņemt visu uzreiz un nekavējoties, bet ātri nogurdina. Tāpēc var izmantot sarkanu peņuāru, ko var atkal novilkt, tomēr nav ieteicamas sarkanas tapetes guļamistabā.

Sarkanā ir ļoti intensīva un līdzīgi melnajai var pazudināt individualitāti — pašam apģērbam pievērš lielāku uzmanību.

Lietišķos kostīmos sarkanā nav pieļaujama sava košuma dēļ. Labāk izvēlēties citas sarkanā spektra krāsas: dūmakaini rozā, sarkanā vīna, arī lillā nokrāsu.

Baltā — ārējam izskatam kaitīga tāpēc, ka ir kā nodevīgs fons, uz kura redzami visi sejas un ādas trūkumi. Tomēr kā citu krāsu papildinājums tā ir laba, sniedz vieglumu, svaigumu un dzīvīgumu.

Baltā nedrīkst dominēt lietišķā kostīmā. Turklāt grūti radīt tīrīga cilvēka iespaidu, ja visu dienu strādā baltā kostīmā.

Baltā ir laba blūzēm un krekliem, kas pavilkti apakšā un no kuriem ir redzamas tikai detaļas — un arī tad tikai ar gaišiem kostīmiem.

Kopā ar tumšiem tie rada autoritatīvu, valdonīgu tēlu, kas var būt neproduktīvs lietišķiem kontaktiem.

Pievienot komentāru