Kritika Eviju Vēberi neaptur: viņa iedzied skaņdarbu jaunai latviešu filmai

Publicitātes foto – Miks Mazurs

Mūziķes Evijas Vēberes neparastā balss ieguvusi būtisku lomu Andra Gaujas topošās filmas “Nekas mūs neapturēs” skaņu celiņā. Filmas veidotāji piedāvā publikas vērtējumam Evijas iedziedāto un Ziemassvētku noskaņām atbilstošo skaņdarbu “Izoletta”. Dziesma, kuras mūziku komponējusi Sniedze Prauliņa un tekstu sacerējis Edgars Šubrovskis, ir ierakstīta Ingus Baušķenieka ierakstu studijā “Bicycle Systems”.

“Evija ir neparastākā mūziķe, kādu esmu saticis. Viņas balss ir maiga kā samts un reizē elektriski
uzlādēta kā augstsprieguma līnija,” savu izvēli skaidro režisors Andris Gauja. Ierakstā piedalījušies arī Edgars Mākens un pats režisors Gauja, iespēlējot taustiņu partijas.

Topošā filma “Nekas mūs neapturēs” ir stāsts par lepniem cilvēkiem. Filmas centrā ir egocentriskais mūzikas producents (Andris Keišs), kurš sava nepiekāpīgā rakstura dēļ nonāk līdz absurdam ģimenes modelim, pārliecinot sievu (Kristīne Nevarauska), meitu (Dārta Stepanova) un jauno mīlestību (Elza Gauja) sadzīvot kopā zem viena jumta.

Mūzikai filmā ir būtiska loma, un tās skaņu celiņā ir iesaistīti daudzi atzīti mūziķi: Edgars Mākens (Gaujarts, Manta), Miķelis Putniņš (Ezeri), Kaspars Tobis (Dzelzs Vilks), Edgars Viļums (Triānas Parks, MESA), džeza bundzinieks Artis Orubs, jaunie komponisti – Sniedze Prauliņa, Gatis Ziema.

Filmai būs plašs muzikālais spektrs, kas sniegsies no baroka līdz rokmūzikai, no modernisma un avangarda līdz saldai popmūzikai.

Dziesmas “Izoletta” izpildītāja, Nīderlandes Prinča Klausa konservatorijas absolvente Evija Vēbere ir laidusi klajā divus soloalbumus: “Dream Whispers” (2014) un

“Sirdsbūt” (2018). Paralēli solo darbībai viņa piedalās Shipsea domubiedru sastāvā un Rūdolfa Macata projektā “Vēstnieks”. Strauju popularitāti mūziķe piedzīvoja pēc pretrunīgi vērtētās uzstāšanās Latvijas simtgades koncertā “Mīlestības vārdā. 18+”. Mūzikas kritiķis Uldis Rudaks Evijas neparasto balss tembru novērtē kā “Dieva dāvanu, par ko jāgavilē”.

Studijas Riverbed producētā filma “Nekas mūs neapturēs” (Nothing Can Stop Us Now) ir īpašs notikums Latvijas kinodzīvē, jo tās vizuālajam spēkam mākslinieks Jurģis Krāsons ir uzbūvējis (un pēc filmēšanas iznīcinājis) divus kinopaviljonus – piecstāvīgu vējdzirnavu interjeru, kā arī stiklotu dzīvojamās mājas maketu dabīgā izmērā pie Āraišu

vējdzirnavām. Filma uzņemta naktsmaiņās, “maģiskas gaismas” apstākļos, un tās operators inscenētājs ir ilggadīgs Andra Gaujas cīņubiedrs Aleksandrs Grebņevs, ar ko kopā radītas pasaules kinofestivālus iekarojušās filmas “Ģimenes lietas” (2010) un “Izlaiduma gads” (2014). “Nekas mūs neapturēs” top ar Nacionālā kino centra, Valsts

Kultūrkapitāla fonda un privātu sponsoru atbalstu. Pirmizrāde plānota 2019. gadā.

Pievienot komentāru