Piecas idejas burvīgām pirkstiņmaizītēm

Kanapē ir mazas sviestmaizītes vienam kumosam – ideāla uzkoda svētku galdam. Izmantot var jebkurus produktus, vadoties pēc garšas un tās savietojamības. Piedāvājam vairākas receptes lielisku kanapē pagatavošanai.

Rozītes

Šo “romantisko” uzkodu gatavo no mazsālītas vai kūpinātas zivs, kas sagriezta plānās šķēlītēs, krēmsiera un maizes, piemēram, bagetes.

Maizi sagriež līdz 0,5 cm biezos gabaliņos. Ja neatradi bageti, var no parastas baltmaizes gabaliņiem izgriezt aplīšus ar cepumu formiņas palīdzību.

Uz maizes ziež krējuma sieru, kuram pievienots nedaudz sāls.

Sieram var pievienot sīki sagrieztus zaļumus.

Plānu, garu zivs gabaliņu savērpj spirālē un vertikālu nostiprina uz siera.

Mušmirītes

Kanapē vajadzīgas vārīta un nolobītas paipalu oliņas, ķirštomātiņi, zaļumi un majonēze, kā arī krējuma siers. Tomātus sagriež uz pusēm, mīkstumu rūpīgi izņem ar karotīti.

Uz iesmiņa uzver tomātiņus un olas veidojot sēnītes. Ar zobu bakstāmā palīdzību uz “sēņu cepurītēm” liek majonēzes vai krējuma siera pilienus. Apakšā var novietot pētersīļu lapiņas.

Gliemezīši
Ļoti neparastas maizītes var pagatavot no pavisam vienkāršiem produktiem. Uz maizes gabaliņa uzziež krējuma sieru. No gurķa izgriež gliemezīti, kas pēc formas atgādina jautājuma zīmi.

Plānu un garu sarkanās zivs gabaliņu liek gareniski uz pusēm, uzliek plānu siera gabaliņi un satin spirāli – gliemežvāku.

Uz iesmiņa uzdur spirāli, pēc tam gurķi un iedur maizītē.

Pēc tam pievieno detaļas. No paprikas var izgriezt lietussardziņu un uzdurt uz iesmiņa kā pēdējo.

No paprikas vai tomāta gabaliņa izgriež muti un pielīmē ar krējuma sieru, acīm derēs piparu graudiņi.

Daudzslāņainais kanapē

Ļoti efektīgi izskatās daudzslāņainais kanapē. Neskatoties uz garo sastāvdaļu sarakstu, to pagatavot ir ļoti vienkārši. Sagriež vienāda biezuma baltmaizes un rupjmaizes gabaliņus. Vislabāk derēs “ķieģelītis” vai cita taisnstūra veida maize.

Gabaliņu rupjmaizes pārziež ar krēmsieru, liek uz tā plāni sagrieztu gurķi un pārkaisa ar sāli.

Baltmaizes gabaliņu pārziež ar krēmsieru un ar apziesto pusi liek uz gurķiem. Pēc tam pārziež baltmaizes virspusi, uzliek zivi, uzliek ieziestu rupjmaizes gabaliņu.

Atkārto, piemēram, ar plānām paprikas vai tomāta ripiņām. Noslēdz ar baltmaizi. Šis process atgādina tortes salikšanu.

Daudzslāņainajā sviestmaizē vienādos attālumos iedur iesmiņus.

Starp iesmiņiem sagriež sviestmaizi krusteniski tā, lai uz katra iesmiņa paliktu kvadrātveida kanapē maizīte.

Kanapē ar pastēti

Skaisti var pasniegt jebkuru pastēti, uz sausiņa vai krekera no konditorejas maisiņa ar rievainu uzgali izspiežot pastētes masu. Rotā ar paprikas, gurķa, olīvas gabaliņiem un zaļumiem.

Pievienot komentāru