Kuldīgas novada pašvaldība izsludina pieteikšanos jaunajai stipendiju programmai

www.kuldiga.lv

Lai Kuldīgas slimnīcā un vispārizglītojošajās skolās piesaistītu jaunos speciālistus, Kuldīgas novada pašvaldība lēmusi izveidot jaunu stipendiju programmu.

Tās ietvaros uz pašvaldības atbalstu varēs pretendēt studenti no trešā līdz sestajam kursam, kuri studē kādā no Domes noteiktajām atbalstāmajām specialitātēm: anesteziologs-reanimatologs, ginekologs-dzemdību speciālists, pediatrs/neonatologs, internists, fizikālās un rehabitācijas medicīnas ārsts, medicīnas māsa (jebkurā specialitātē), ķīmijas skolotājs, programmēšanas skolotājs, fizikas skolotājs, bioloģijas skolotājs. Stipendiju piešķiršanas nosacījumi un kārtība noteikta pašvaldības izdotajos saistošajos noteikumos, kas publicēti pašvaldības mājaslapā kuldiga.lv .

Pašvaldības stipendijām var pieteikties no 1. jūlija līdz 9. augustam, Rezultātus plānots paziņot 30. augustā.

Bakalaura līmeņa studiju programmā students varēs iegūt stipendiju 50% apmērā no minimālās algas, maģistra studiju programmā – 75% apmērā no minimālās algas, turpretim doktorantūras programmā students varēs iegūt stipendiju minimālās algas apmērā.

Studentam būs jāslēdz līgums ar pašvaldību par to, ka viņš pēc studiju pabeigšanas apņemas trīs gadus strādāt pašvaldības iestādē vai kapitālsabiedrībā. Gadījumā, ja topošais speciālists tomēr neizvēlas strādāt Kuldīgas novada pašvaldībā vai darbojas citā nozarē, stipendijas saņēmējam nauda pašvaldībai būs jāatmaksā. Kuldīgas novada pašvaldība ņēmusi piemēru no citām pašvaldībām, kurās šādu praksi jau veiksmīgi īsteno.

Pievienot komentāru