“Lido” īpašnieks Ķirsons: “Mēs gribējām ātrāk aiztaisīties un pēc tam ātrāk attaisīties!”

Kadrs no video

“Kad sākās krīze, ražošanas nodaļas vadītāja atnāca un teica: man viena kasiere šodien raudāja – es nevaru strādāt, jo man mājās ir veci cilvēki. Mēs momentā sasaucām sēdi un pieņēmām lēmumu slēgt uzņēmumu.

Jo mēs parēķinājām: “Lido” dienā apkalpo 30 tūkstošus cilvēku, kad sākās krīze – 15 tūkstošus, un ja kāds no mana uzņēmuma darbiniekiem saslimst, vai kāds slims atnāk uz darbu, tad kāda būs saslimstības ķēdes reakcija! Mēs gribējām ātrāk aiztaisīties un ātrāk pēc tam attaisīties,” lēmumu slēgt ēdināšanas uzņēmumu “Lido”, lai nevairotu saslimšanu ar Covid-19, RīgaTV 24 raidījumā “Kārtības Rullis” skaidroja uzņēmuma īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Pēc uzņēmuma apgrozījuma krišanās, kas bija saistīta ar ārkārtas stāvokļa izsludināšanu valstī un arvien jauniem saslimstības gadījumiem, tika uzsāktas sarunas arī ar banku par palīdzības sniegšanu uzņēmumam, taču pēc Ķirsona teiktā, sarunas īsti neesot vedušās. Tikai pēc ALTUM (valsts attīstības finanšu institūcija) iesaistes, situācija esot strauji mainījusies uz labo pusi.

“Apgrozījums kritās – pārrunas ar banku mums nevedās. Saņemot ALTUM palīdzību, banka ar mums sāka runāt pavisam savādāk – kā partneris ar partneri. Mēs esam tagad kopā ar valdību,” par palīdzības instrumentiem COVID – 19 laikā no valsts puses izteicās Ķirsons.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Dziedātāja Olga Rajecka pašizolējas Saulkrastos; priecājas par bagātīgajiem pārtikas krājumiem

FOTO, VIDEO: Mairis Briedis pašizolācijas garlaicību kliedē, cepot gaļu un uzdejojot

Dziednieks Ilmārs Briedis iesaka neticamu aizsardzību pret Covid-19

COMMENTS

Pievienot komentāru