Lūk, kādam jābūt tavam hemoglobīnam, atkarībā no vecuma!

Paaugstināts hemoglobīns

Paaugstināta hemoglobīna gadījumā asinis ļoti sabiezē. Palēninās asinsrite, asins plūsma nebaro iekšējos orgānus. Starp šo traucējumu sekām ir nepareiza iekšējo orgānu darbība un vides ietekme. Augstieņu iedzīvotājiem asinis ir biezākas, jo viņi dzīvo skābekļa deficīta apstākļos. Paaugstinātu hemoglobīnu var izraisīt nepietiekams B12 vitamīna un folijskābes daudzums.

2

Pazīmes paaugstinātam hemoglobīna līmenim:
  • bāla āda;
  • slikta redze;
  • daļējs vai pilnīgs apetītes zudums;
  • miegainība un nogurums.
Hemoglobīna normas

Bērniem līdz vienam gadam tiek uzskatīts par normālu hemoglobīna līmenis 115-175 g/ l. Viena gada vecumā tas samazinās līdz 110-135 g/ l, bet līdz 6 gadiem tas paliek gandrīz nemainīgs. Laika posmā no 7 līdz 12 gadiem augšējā robeža pieaug nedaudz- 110-145 g/ l. Savādi, jo pusaudžu vecumā (13-15 gadi) veselīgi hemoglobīna rādītāji ir līdzīgi zīdaiņu rādītājiem: 115-150 g/ l.

Pieaugušajiem rādītāji mainās atkarībā no dzimuma. Sievietēm- 120-140 g/ l, bet vīriešiem- 130-160 g/ l.

3

Lai saglabātu hemoglobīna un vispārējo veselības stāvokli, ir nepieciešama normāla, proti, pareiza ēšana. Ja ir paaugstināts hemoglobīna līmenis, ar dzelzi bagāti pārtikas produkti uz laiku jāizslēdz. Bet ar anēmiju, gluži pretēji, ir svarīgi iekļaut uzturā kaltētas sēnes, persikus, aprikozes, kartupeļus, sīpolus, ķirbjus, bietes, ābolus, bumbierus, granātābolus, griķus, pupiņas, lēcas, zirņus, spinātus, zaļos dārzeņus, kreses un žāvētos augļus.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

COMMENTS

  • <cite class="fn">Henrietta Fernando</cite>

    Sveiki,
    Tas ir, lai informētu plašu sabiedrību, ka misis Henrietta Fernando, cienījama privātu aizdevumu aizdevējs ir atvērusi finanšu iespēju visiem, kam vajadzīga nekādu finansiālu palīdzību. Vai jums ir nepieciešams steidzami aizdevumu, lai notīrītu savu parādu vai jums ir nepieciešama kapitāla aizdevumu, lai uzlabotu savu biznesu? Vai jums ir pagriezts pa bankām un citām finanšu iestādēm? Redzēt ne tālāk, jo mēs esam šeit, lai visiem jūsu finanšu problēmas. Mēs piedāvājam ātru un uzticamu saņēmējvalstīm aizdevumus starp € 5000 un € 50.000.000 ar zemu procentu likmi 2%, cilvēkiem, uzņēmumiem un sabiedrībai skaidru un saprotamu noteikumiem un nosacījumiem, kas perfekti atbilstu jums.
    Nav kredīta pārbaude nepieciešama, 100% garantēta.

    Rakstiet mums piemērot tagad: ([email protected])

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Krāpšana

Pievienot komentāru