Maigā ābolkūka ar citrona aromātu. Maz mīklas, bagātīgs pildījums!


Šajā pīrāgā ir daudz ābolu un praktiski nemaz – mīklas. Tas vairāk atgādina gardu krēmu!

Sastāvdaļas
1 citrons
1 kg ābolu
30 g sviesta
70–80 g cukura
2 olas
Šķipsniņa sāls
100 ml piena
100 g miltu
15 g cepamā pulvera
2 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana
Sarīvē citrona miziņu uz smalkas rīves un izspiež no tā sulu.

Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež ļoti plānās šķēlītēs vai daiviņās.

Pārliek ābolus lielā bļodā. Pārlej ar citrona sulu, lai nekļūtu tumši, kamēr gatavo mīklu.

Ar mikseri sakuļ sviestu un cukuru. Pievieno olas, citrona miziņu un sāli, sakuļ viendabīgā masā.

Pielej pienu un sakuļ vēlreiz.

Sajauc miltus ar cepamo pulveri un, turpinot kult, pakāpeniski pievieno miltu maisījumu.

Izklāj ar pergamentu formu 22 cm diametrā un rūpīgi liek ābolus, nevis kaudzītē, bet kārtās.

Pārlej ābolus ar mīklu.

Liek formu līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 50-55 minūtēm.

Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu – tam jāiznāk no pīrāga sausam.

Pārliek servējamā traukā, atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Avots: “Lifehacker”

Pievienot komentāru