Mājas kotletes ar sēņu pildījumu “Rudens gardums”


Sastāvdaļas
300 liellopa gaļas
200 g cūkgaļas
150–200 g sēņu – meža sēnes vai šampinjoni
1 sīpols
1 ola
2 gabaliņi sakaltušas baltmaizes
1–2 daiviņas ķiploka
Milti panēšanai
Augu eļļa cepšanai
Sāls, pipari un citas garšvielas pēc vēlēšanās

Pagatavošana
Vispirms pagatavo sēņu pildījumu. Nomazgā un nosusina sēnes, pēc tam sagriež tās nelielos gabaliņos.

Sīpolu sasmalcina, apcep mīkstu.

Pievieno sēnes un cep, kamēr ūdens novārījies. Beigās pievieno sāli un piparus, ļauj pildījumam atdzist.

Kamēr pildījums dziest, pagatavo malto gaļu. Gaļu samaļ, pievieno ūdenī izmērcētu maizi bez garoziņas, olu un sasmalcinātu ķiploku.

Sajauc malto gaļu viendabīgā masā, pievieno sāli un garšvielas, atkal sajauc un pieblietē ar rokām.

Malto gaļu var atdzesēt ledusskapī, bet nedrīkst aizmirst pēc tam vēlreiz pārmīcīt un pieblietēt.

Ar mitrām rokām veido no maltās gaļas plakanu plācenīti, vidū liek sēņu pildījumu.

Pārsedz katru plācenīti ar vēl vienu plācenīti, salipina apaļu kotleti. Centies izdarīt tā, lai pildījums neizspiestos no maltās gaļas, bet pati kotlete būtu gluda, bez šuvēm.

Apviļā kotletes miltos un cep uz karstas pannas brūnas no abām pusēm, pēc tam pabeidz gatavošanu, uzliekot pannai vāku.

Pievienot komentāru