Mamma atklāj noslēpumu, kā uzzināt, kā bērniem pagājusi diena

Sāra Akermane ir skolotāja un māte, un viņa nesen dalījās savā neticami vienkāršajā un veiksmīgajā metodē, kā runāt ar bērnu. Viņas padoms ir vienkāršs: tā vietā, lai neatlaidīgi apšaubītu skolēnu par to, ko viņš šodien darījis, vienkārši pastāstiet viņam par to, kāda bija jūsu diena.

Sāra atzīst, ka vienmēr, kad jautājusi savai meitai, kāda bijusi viņas diena skolā, viņa vienmēr dabūjusi neskaidru atbildi. Viņa centās izveidot sarunu citos veidos, jautājot, kurš šodien smējies, vai to, ko viņi darījuši sporta nodarbībā, bet tas arī nepalīdzēja. Bet, kad sieviete nolēma pastāstīt par savu darbu – meita tūlīt atvērās un sāka stāstīt detaļas par viņas dienu.

“Protams, tas, ka es esmu skolotāja, ļauj mums atrast vairāk kopīgas tēmas” saka sieviete. “Bet es domāju, ka noslēpums ir atrast lietas, kas mums abām patīk, kas liek mums smieties vai garlaikoties, apspriest interesantus cilvēkus, ar kuriem mēs tiekamies. Es domāju, ka mana meita ir ieinteresēta uzzināt to, kas es esmu un ko es daru, kad mēs neesam kopā. Ar savu piemēru es viņai rādu, kā jāizskatās sarunai, un viņa seko man un atveras!”

Sieviete atklāj, ka tagad meita pati viņai jautā, kā pagājusi diena. Lūk, kā viens sīks noslēpums izmainīja viņu attiecības!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc

Pievienot komentāru