Mammām un tētiem: 15 lietas, kas pusaudžiem jādara pašiem!

11. Pateikties par pakalpojumiem

Iemāciet pusaudzim pateikties par jebkuru saņemto pakalpojumu. Parādiet ar piemēriem, ka jums ir jāpasakās frizierim par frizūru un atstāj dzeramnaudu viesmīlim. Tikai tad jūsu bērns sapratīs, ka jebkurš darbs ir pelnījis cieņu!

12. Rūpēties par savu veselību

Pusaudzim patstāvīgi jānodarbojas ar vingrošanu. Turklāt viņam jāuzrauga sava veselība, nekavējoties ziņojot vecākiem par jebkādiem nesaprotamiem vai satraucošiem simptomiem.

13. Orientēties apvidū

Parādiet pusaudzim ceļu uz mājām no jebkura pilsētas gala. Viņa viedtālrunī vajadzētu būt iespējai izmantot jebkuru sabiedrisko transportu un kartes, kā arī zināt, kur un cik droši var šķērsot ceļu.

14. Adekvāti reaģēt uz avārijām

Pastāstiet bērnam, kā izsaukt ātro palīdzību, policiju un ugunsdzēsības dienestu. Parādiet viņam, kur mājās ir pirmās palīdzības komplekts, iemāciet pirmās palīdzības prasmes.

15. Uzņemties atbildību par savu rīcību

Pusaudža neatkarība lielā mērā ir atkarīga no audzināšanas. Ja tēvs un māte savam bērnam ir pārāk gādīgi, tad viņš aug atkarīgs no pieaugušā. Māciet bērnus, lai spētu atbildēt par savām darbībām un to sekām.

Atcerieties: visiem pusaudžiem vajadzētu darīt šīs 15 lietas bez pastāvīgiem atgādinājumiem. Pretējā gadījumā dažu gadu laikā viņi saskarsies ar lielām problēmām. Jūs to nevēlaties, vai ne?

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com

Pievienot komentāru