Mazsālīti gurķi maisiņā. 3 labākās receptes


Ķīmiskās rūpniecības un tautas attapības apvienojums: ātri mazsālīti gurķīši polietilēna maisiņā. Maisiņa galvenā un faktiski arī vienīgā priekšrocība – ātri un viegli. Ir arī trūkumi – gurķīši nav pārāk kraukšķīgi un tos nevar ilgi uzglabāt, jo nav “dzimtā” sālījuma.

Bieži tos gatavo negaidītam piknikam vai lielas ražas gadā. Gurķiem nekādas īpašas kvalitātes nav vajadzīgas – jābūt pēc iespējas stingrākiem un bez izliekumiem. Savukārt ziemā, kad sakārojas vasarīgu uzkodu, tos var pagatavot no importa vai siltumnīcu gurķiem.

Pirmā recepte. Laiks: 4 stundas
1 kg gurķu nomazgā, nogriež galiņus, katru sadala 4 daļās.

Liek maisiņā kopā ar smaržīgajiem pipariem graudos, mārrutkiem, dillēm, lauru lapu, visas garšvielas – pēc garšas un vēlēšanās, pievieno četrās daļās sagrieztas ķiploka daiviņas. Pieber 1 ēdamkaroti sāls, kārtīgi sakrata. Aizsien un atstāj uz 4 stundām.

Otrā recepte. Laiks: 6 stundas
1 kg gurķu sagriež gareniski uz pusēm. Pievieno dilles un pupumētru – svaigu vai kaltētu pēc garšas, var lauru lapu, 2 tējkarotes sāls, aizsien un sakrata.

Trešā recepte. Laiks: 24 stundas
1 kg gurķu ar nogrieztiem galiem liek maisiņā, pievieno jebkuras garšvielas, svaigas vai kaltētas, ķiplokus un 1 ēdamkaroti sāls, vēl vairākas reizes sapurina, liek ledusskapī uz 24 stundām.

COMMENTS

Pievienot komentāru