Medus kūka bez sviesta ir ļoti viegla un garšīga. Mājās gatavotā iznāk daudz izsmalcinātāka nekā veikalā nopērkamā. Recepte īpaši medus gardumu cienītājiem.
Sastāvdaļas
Mīklai
3 olas
1 glāze cukura
2-3 ēdamkarotes šķidra medus
1 tējkarote sodas
3 glāzes miltu
Krēmam
0,5 l trekna krējuma
1 glāze cukura
Pagatavošana
Emaljētā traukā sajauc olas, cukuru un medu. Maisījumu liek uz mazas uguns un pastāvīgi maisot karsē, līdz cukurs izkusis (maisījumam jābūt šķidram un jānotek no karotes strūkliņā). Neļauj sabiezēt!
Pievieno sodu un intensīvi izmaisa. Pievieno miltus, lai mīkla nedaudz liptu pie rokām. Galvenais – nepārspīlē ar miltiem, citādi būs grūti izrullēt biskvītus.
Sadala mīklu gabaliņos un izrullē 5-10 biskvītus. Pārkaisa ar miltiem – mīkla ir lipīga. Sadursta mīklu ar dakšiņu.
Cep līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 5-7 minūtes.
Gatavos biskvītus liek uz līdzenas virsmas un apgriež atbilstoši topošās tortes formai. Nekādā gadījumā neliek biskvītus vienu uz otra bez krēma – tie salips. Atgriezumus liek atpakaļ cepeškrāsnī, kas pamazām atdziest.
Krēmam sakuļ ar mikseri krējumu un cukuru.
No atdzisušajiem biskvītiem nopurina liekos miltus. Saliek torti, apziežot katru biskvītu ar krēmu.
Virspusi un malas arī apziež ar krēmu, pārkaisa ar sasmalcinātiem atgriezumiem, virspusi rotā ar dažiem gabaliņiem šokolādes.
Liek ledusskapī iesūkties uz 12 stundām – pēc šī laika torte būs ļoti maiga un garšīga.
Labu apetīti!