Mēles galertiņš ir lieliska uzkoda svētku galdam vai mājinieku kopā sanākšanai. Maigā želeja labi papildina vārītās mēles garšu, dekorēt var ar zaļumiem.
Sastāvdaļas
4–5 l ūdens
1 neliela liellopa mēle
1-2 burkāni
1 sīpols
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Lauru lapas pēc garšas
30 g ātri šķīstosa želatīna
Pagatavošana
1․ Katliņa uzvāra ūdeni, liek tajā mēli. Kad ūdens atkal uzvārījies, pavāra 15 minūtes un nolej šķidrumu.
Jāseko, lai vārīšanas laikā mēli pilnībā nosegtu ūdens.
2․ Izskalo katliņu, liek mēli atpakaļ un atkal pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc uzvārīšanās vāra uz nelielas uguns.
3․ Aptuveni pēc 45 minūtēm liek katliņā veselus, notīrītus burkānus un sīpolu ar visu mizu.
4․ Pēc 30–40 minūtēm pievieno sāli, piparus, lauru lapas. Vāra mēli vēl 30–40 minūtes vai vairāk, kamēr tā kļuvusi mīksta.
5․ Gatavo mēli liek uz ledus vai noskalo zem auksta ūdens. Noņem ādu, sagriež gabaliņos un liek šķīvī vai bļodā.
6․ Nokāš litru buljona, kas palicis pēc vārīšanas, nedaudz atdzesē.
7․ Ielej citā traukā nedaudz nokāstā buljona, pievieno tam ātri šķīstošu želatīnu un samaisa, lai tas izšķīstu. Pievieno to pārējam buljonam.
8․ Pārlej mēli ar buljonu un liek ledusskapī uz vairākām stundām līdz pilnīgai atdzišanai.
Labu apetīti!
IZMĒĢIŅI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Galertiņš ar garnelēm. Ļoti gardi, skaisti, neparasti!
Galertiņš ar olu “Lieldienu pārsteigums”
Ļoti viegls vistas galertiņš bez želatīna. Derēs arī svētku galdam!