“Negribu idealizēt igauņus, bet valsts attieksme atšķiras.” Valkas žurnāliste par kovidkrīzi

Ekrānuzņēmums no Facebook

“Dzīvoju Valkā, pilsētā uz robežas, pilsētā, kurai pa vidu iet valsts robeža, ko ar aci vairs i neredz, bet kura tomēr ir. Mūsu ikdienas dzive rit divās valstīs, kaut vienā pilsētā, un tā ir Valkas priekšrocība, šarms. Tāpēc pašsaprotami, ka kā uz delnas redzama kārtība kā pret pandēmiju izturas Latvijas un kā Igaunijas valstis.

Nevēlos idealizēt igauņus, nu, tādi pat cilvēki kā mēs, daži apzinīgi, citi ne, arī Igaunijā ir kovids, arī viņiem neiet rožaini, bet….valsts attieksme atšķiras, sociālajā medijā “Facebook” novērojumos dalās laikraksta “Ziemeļlatvija” redaktore Ingūna Johansone.

“Latvijā ievieš vienu pēc otra dīvainākus, neizskaidrotus ierobežojumus, apģērbu un zābaciņus netirgo jau nez cik mēnešus, kafejnicas slēgtas, frizētavas arī, turpretī Igaunijā veikali strādā, kafejnīcas, frizētavas arī, jādomā, trakie igauņi, tad jau viņiem vispār iet slikti, tā neuzmanās, ļauj iet uz veikaliem, kafe un griezt matus. Bet nav tā, mūsu skaitļi ir sliktāki kā Igaunijai.

Tad varbūt tomēr kovids nedzīvo veikalā, frizētavā? Varbūt 25 m2 uz cilvēka veikalā neko nedos? Mūsu uber duber ierobežojumi, tās mokas, kas uzliktas cilvēkiem nedod redzamu uzlabojumu. Kā Latvijā, tā Igaunijā saslimstības rādītāji nav optimistiski, tik atšķirība, ka Latvijā viss ir slēgts, cilvēki izbesījušies un lamā valdību rītā vakarā, bet Igaunija dzīvo savu pandēmijas ritmu bez histērijas un bez tādiem ierobežojumiem, kas nedod nekādu redzamu rezultātu.

Drusku jocīgi tas viss. Gribas, lai ierobežojumi dod labumu, lai redzam, jā, šitas tiešām strādā…gudra valdība, gudri lēmusi, bet…tagad tā nav.”

Latvijā pēdējā diennaktī konstatēti 990 jauni saslimšanas gadījumi ar koronavīrusu Covid-19, tādējādi kopš pavasara inficēto skaitam sasniedzot 73 859.

Savukārt jaunākie publiskie dati par Igauniju liecina, ka tur kopumā konstatēti 49 605 saslimšanas gadījumi, pēdējā diennaktī atklājot 798 jaunus inficēšanās gadījumus.

Igaunijā kopumā miruši 477 cilvēki vīrusa dēļ.

Pēdējie dati no Lietuvas liecina par 187 991 savas valsts iedzīvotāju, kas kopš vīrusa sākšanās saslimuši ar koronavīrusu, nākot klāt 569 inficētajiem.

Pievienot komentāru