Nenovērtējami ieteikumi, kā neļaut stresam sabojāt skaistumu

Ilustrācijja – Pixabay

Lai arī virkne speciālistu apgalvo, ka stress nelielās devās pat ir veselīgs, nervu spriedze nepaliek bez pēdām. Un pirmām kārtām tā ietekmē ādu: tā zaudē sārtumu un tvirtumu, zem acīm parādās tumši loki…

Stresa laikā āda saņem mazāk skābekļa un barības vielu nekā tai nepieciešams, jo šīs vērtīgās vielas tiek sadalītas organisma tā sauktajiem karstajiem punktiem, piemēram, sirdij vai galvas smadzenēm. Rezultātā āda sāk lobīties, parādās kairinājumi.

Ja ādai ir nosliece uz neirodermītu, psoriāzi, ekzēmu, uz šo kaišu izpausmju parādīšanos nebūs ilgi jāgaida. Savu artavu dod arī vējš, aukstums, krasas temperatūru svārstības, kondicionētais gaiss telpās, piesārņotā atmosfēra, neregulārais un nesabalansētais uzturs, smēķēšana…

Pie kosmetologa

Nevajag tūlīt pat ķert pirmo krēmu, kas pagadās pa rokai – ja tas nebūs piemērots, līdzeklis var tikai pieliet eļļu ugunij, un stāvoklis tikai pasliktināsies. Konkrētajā situācijā nepieciešams speciāls pretstresa kosmētikas kurss.

Protams, arī tas neatrisinās visas problēmas, taču, sniedzot atbalstu ādai grūtā brīdī, kosmētika palīdzēs saglabāt izskatu. Ja laiks un līdzekļi atļauj, ieteicams skaistumkopšanas salona apmeklējums. Ņemot vērā ādas stāvokli un vecuma īpatnības, kosmetologs izvēlēsies piemērotākās procedūras. Starp citu, jo vecāks cilvēks, jo spēcīgāk stress ietekmē viņa ādu. Taču eksistē virkne vispārēju noteikumu.

* Spriedzi lieliski noņem kosmētiskā masāža.

* Kad organisms nonācis pie savu iespēju galējās robežas, jāizvairās no aparātu metodēm, to skaitā miostimulācijas, dziļas tīrīšanas. Šīs procedūras var izprovocēt nevēlamas sekas.

* Ļoti efektīva ir aromterapija. Ieteicams antidepresantu eļļu (sandals, ilangilangs, ģerānija, bergamote) savienojums ar tām ēteriskajām eļļām, kas labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu (melisa, baziliks, lavanda).

* Šādās situācijās piemēroti ir preparāti, kas paredzēti ļoti jutīgas ādas kopšanai. Nevajag kautrēties jautāt, ko satur piedāvātie līdzekļi. Piemēram, azulēns nomierina un mazina iekaisumu. Kliņģerīte, salvija un pelašķis noņem iekaisumu, veicina brūcīšu un sasprēgājušo vietu sadzīšanu. Savukārt avokado eļļa mīkstina ādu un atjauno tās aizsargfunkcijas.

* Stresa situācijās skaistumkopšanas salonu vēlams apmeklēt 2 reizes nedēļā. Pēc tam gados jaunie to var darīt reizi mēnesi, bet tie, kam pāri 40, – reizi nedēļā. Taču aprobežoties tikai ar kosmētiķa pakalpojumiem vien ir par maz: efekta nostiprināšanai ādai nepieciešama regulāra kopšana.

Mājas apstākļos

Jācenšas panākt, lai sejas kopšanas procedūra nebūtu obligāts piespiedu, bet gan regulārs un patīkams pienākums. Nav viegli uzreiz to panākt, īpaši stresa situācijās. Tālab jāapbruņojas ar pacietību: visas manipulācijas jāveic mierīgi, lēnām un rūpīgi. Jāizvairās no visa, kas var kļūt par ādas papildu kairinātāju: kontrasta kompresēm, norīvēšanās ar ledusgabaliņiem.

* Dienu ieteicams sākt un beigt ar nomierinošu 20 minūtes ilgu 36–37 grādus siltu vannu. Ūdenim var pievienot 2–3 pilienus rožu, ģerānijas, lavandas, jasmīna, anīsa, cipreses vai kumelīšu ēteriskās eļļas. Vai cits variants: glāzi auzu pārslu aplej ar 2 glāzēm ūdens, 15 minūtes vāra, tad izkāš un iegūto auzu ķīseli kopā ar skuju ekstraktu pievieno vannas ūdenim.

Pēc vannas var sākt sejas kopšanu. Izmantoto kosmētisko līdzekļu sastāvā obligāti jābūt A, C, E vitamīnam, lanolīnskābei, kolagēnam, pantenolam… Tā kā stresa situācijā notiek adrenalīna pieplūdums asinīs, kas veicina brīvo radikāļu veidošanos, ļoti vēlams, lai krēmu sastāvā būtu arī antioksidanti.

Katrai solīdai kosmētikas firmai ir speciāli līdzekļi, kas paredzēti stresa ietekmei pakļautas ādas kopšanai. Tie novērš noguruma pēdas, tonizē ādu, veicina šūnu atjaunošanos.

Pievienot komentāru