Viegli pikants ābolu ievārījums multivāres katlā. + Vēl 2 varenas ievārījumu idejas!

Ļoti garšīgu ābolu ievārījumu ar garšvielām var pagatavot multivāres katlā. Izdodas aromātisks, ar neparastu garšu. Pagatavot tik vienkārši, ka prieks!

Ābolu gabaliņi iznāk puscaurspīdīgi, ievārījums ir samērā biezs, labi noderēs pīrāgiem ar garoziņu vai pārlejamiem pīrāgiem.

Recepte, kuru vērts saglabāt!

Sastāvdaļas

800 g cukura
1 kg ābolu
3 krustnagliņas
1 kanēļa standziņa (vai trešdaļa tējkarotes)

Pagatavošana

Burkas un vāciņus izmazgā ar sodu un izskalo ar verdošu ūdeni.

Ābolus nomazgā, izgriež serdīti.

Sagriež nelielos, aptuveni 2 cm gabaliņos.

Liek ābolus multivāres katla kausā, pārkaisa ar cukuru.

SVARĪGI: NEDRĪKST MAISĪT!

Ja izmanto kanēļa standziņu, to liek uz cukura, ja ir maltais kanēlis, to pievieno pēc 30 minūtēm.

Pievieno krustnagliņas. Aizver katla vāku un gatavo stundu režīmā PLOVS.

Kad cukurs izkusis un izdalījies pietiekami daudz sulas, var dažas reizes apmaisīt.

Ievārījumu liek sagatavotājās burkās, ietin līdz pilnīgai atdzišanai.

Var glabāt istabas temperatūrā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Kabaču sezona: vāram ievārījumu! FOTORECEPTE

Kā ātri pagatavot ogu ievārījumu- bez ilgas vārīšanas, saglabājot vitamīnus!

COMMENTS

Pievienot komentāru