“Nezinu, no kā visi seši saslimām”. Covid-19 perēklis atklāts apbedīšanas birojā Jelgavā


Uzņēmums ar sešiem Covid-19 inficētajiem darbiniekiem Jelgavā ir apbedīšanas birojs “Velis-A”, apstiprināja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aldis Knāviņš, kuram arī analīzes bijušas pozitīvas. Par infekcijas avotu ziņu nav, ārzemēs ne pats, ne darbinieki nav bijuši, vēsta LTV Ziņas.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs pieļauj, ka inficēts bijis kāds no klientiem, kas bijis birojā. Pirms tam uzņēmums esot ievērojis drošības pasākumus – telpās laida ne vairāk kā divus klientus, sarunājās no attāluma, dezinficēja telpas. Šobrīd “Velis-A” ir slēgts līdz 10. aprīlim.

“Aizpagājušajā nedēļā, šķietami ar gripu saslima trīs mūsu uzņēmuma darbinieki. Tolaik birojā bijām ieviesuši epidemioloģiskās drošība prasības – biroja ēkā atļāvām ienākt ne vairāk kā diviem apmeklētājiem, un biroja darbinieku darba vietas atradās pat vairāk nekā divu metru attālumā cita no citas.

Arī man pagājušās nedēļas sākumā bija mazliet slikta pašsajūta ar saaukstēšanās pazīmēm. Iedzēru “Coldrex” un sajutos normāli. Lai gan Latvijā vēl tajā laikā bija mazāk par simtu saslimušo ar “Covid-19”,un Jelgava pat skaitījās “tīra”, es nolēmu būt par “lakmusa papīrīti”, un kopā ar sievu pieteicāmies maksas analīzēm Rīgā.

Kad pienāca rinda un aizbraucām nodot analīzes, man laboratorijā jautāja: “Ko tu gribi?” Mediķus izbrīnīja tas, ka cilvēks, kuram tobrīd nav nekādu saslimšanas pazīmju, tomēr grib, lai viņu pārbauda. Svētdien pienāca apstiprinājums, ka gan sievai, gan man ir apstiprinājusies “Covid-19” saslimšana. Nekavējoties analīzes tika veiktas četriem iepriekš minētajiem saslimušajiem “Velis- A” darbiniekiem, un arī viņiem tika konstatēts “Covid-19”.

A.Knāviņš stāsta, ka pārējie 14 “Velis-A” darbinieki jūtas labi, taču atrodas divu nedēļu karantīnas pašizolācijā, tādēļ paredzēts, ka uzņēmums līdz 10. aprīlim būs slēgts.

A.Knāviņš uzsver, ka viņam nav ziņu, kurš konkrēti “Covid-19” baciļus ienesa uzņēmuma birojā. Viena “Velis-A” darbiniece ir bijusi ārzemēs Arābu Emirātos, taču tas noticis pirms stingro karantīnas pasākumu ieviešanas, no ceļojuma viņa atgriezusies 7.martā. “Visdrīzāk baciļus ienesis kāds no klientiem,” spriež uzņēmuma vadītājs. Viņš kopā ar kundzi veiksmīgi veseļojas un pēc pusotras nedēļas domā būt vesels.

SPKC ir apzinājis iespējamās kontaktpersonas, un šobrīd ir ziņas par to, ka saslimuši arī trīs uzņēmuma klienti.

Pievienot komentāru