Padomi, kā uzglabāt rudens sezonas produktus un 5 viegli pagatavojamas receptes

Publicitātes foto

Izvēloties rudens sezonas aktuālākos dārzeņus un augļus, iespējams ne tikai garšīgi paēst, bet arī stiprināt savu imunitāti. Vērtīgie produkti ir vitamīniem un minerālvielām bagāti. Taču, lai tie nezaudētu savu kvalitāti, garšu un uzturvērtību, nepieciešams tos pareizi uzglabāt. Augļu un dārzeņu vitamīnu daudzumu samazina uzglabāšana nepiemērotos apstākļos – tiešos saules staros, neatbilstošā temperatūrā un iepakojumā.

Ledusskapī mēnesi vai pat vairāk var uzglabāt briseles kāpostus, brokoļus, seleriju, burkānus, bietes. Savukārt rukolu un citus salātus – vidēji 10 dienas. Ķirbju, sīpolu, kartupeļu un saldo kartupeļu uzglabāšanai piemērotākā būs sausa un vēsa telpa. Sagrieztā veidā ķirbi ledusskapī ieteicams uzglabāt 2-3 dienas, bet ceptā veidā saldētavā – vairākus mēnešus. Ja saldie kartupeļi tiek uzglabāti aukstā vidē, tie paliek cieti vidū un to pagatavošana aizņems ilgāku laiku.

Tāpat ledusskapī nav vieta tādiem produktiem kā tomātiem, gurķiem, avokado, maizei, olīveļļai, citrusaugļiem un medum. Ja avokado sāk strauji nogatavināties, tikai tad ieliec to ledusskapī – vēsā vide palēninās nogatavināšanās procesu. Aktuālos sezonas augļus – dzērvenes un ābolus, ledusskapī iespējams uzglabāt ilgstoši (līdz pat 8 nedēļām).

Produktu uzglabāšanas ilgumu maksimāli pielāgo un paildzina jaunākās paaudzes ledusskapji, kuros ir iestrādāti dažādi tehnoloģiskie risinājumi.

Piemēram, Optimal Fresh+ nodalījumā, kas pieejams Samsung jaunajos ledusskapjos, sākotnējo produktu svaigumu iespējams saglabāt līdz pat divām reizēm ilgāk. Savukārt produktu oriģinālo tekstūru, aromātu un garšu iespējams saglabāt, uzglabājot tos Humidity Fresh+ nodalījumā. Atbilstoša vide un mitruma daudzums ļauj produktus ledusskapī saglabāt svaigus un sulīgus, nezaudējot to garšas īpašības.

Piecas viegli pagatavojamas receptes no aktuālajiem sezonas dārzeņiem un augļiem – nākamajā lapā!

Pievienot komentāru