Pētersīļi, pienenes, bērza pumpuri: labi līdzekļi pret tūsku

Tūsku var izraisīt gan ūdens un sāļu līdzsvara zudums organismā, gan nieru un asinsvadu slimības. Ja parādījusies tūska, pirmām kārtām jānoskaidro tās rašanās cēlonis, un to var noteikt tikai ārsts.

Ja kaut kādu iemeslu dēļ tuvākajā laikā apmeklēt speciālistu nav iespējams, iesākumā ieteicams ievērot šādas rekomendācijas.

Pirmām kārtām jāsamazina dienā lietotais sāls un šķidruma daudzums (jādzer tikai tad, ja mute kļuvusi sausa un jūtamas slāpes).

Pret sirds izcelsmes tūsku ieteicamie ārstniecības augi ir pieneņu saknes, kosas laksti, rudzupuķu ziedi, pētersīļu augļi un sēklas, trejlapu puplakšu laksti, bērzu lapas un pumpuri.

Ieteicamās diētas
Vislabāk ūdeni no organisma izvada augļu un dārzeņu diēta.

Akcents liekams uz baklažāniem, svaigiem kāpostiem, citroniem ar visu miziņu un medu, vārītiem kartupeļiem, ķiplokiem, sīpoliem, pētersīļiem, pastinaku, kā arī arbūzu mizu novārījumu.

Sirds izcelsmes tūskas gadījumā ieteicamas ābolu un biezpiena atslodzes dienas (diennakts laikā jāapēd 600–800 g ābolu un 300–400 g biezpiena).

Izteiktas tūskas gadījumā šāda diēta jāievēro 5 dienas.

Pret vispārēju tūsku ieteicama 7–8 dienas ilga ārstnieciskā badošanās reizi divos mēnešos, taču to drīkst darīt tikai pieredzējuša speciālista kontrolē.

Pievienot komentāru