Pieaug Levita izredzes kļūt par prezidentu; viņu atbalsta arī “Attīstībai/Par!”

Foto – Wikipedia

Otrdien, 2. aprīlī, partiju apvienība “Attīstībai/Par!” nolēma atbalstīt Egila Levita kandidatūru Valsts prezidenta darbam, un aicina koalīcijas partnerus vienoties par Egila Levita kopīgu izvirzīšanu šim amatam.

Apvienības Pārstāvju sapulce šo lēmumu pieņēma kopsēdē ar “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas deputātiem pēc intensīvām diskusijām par vairākiem potenciālajiem kandidātiem un apvienības biedru tikšanās ar Egilu Levitu klātienē.

“Attīstībai/Par!” drīzumā uzsāks konsultācijas ar koalīcijas partneriem, lai līdz 4. maijam vienotos un kopīgi izvirzītu Egilu Levitu Valsts Prezidenta amatam.

Pirms 29 gadiem 4. maijā Latvijas Republikas Augstākā Padome pieņēma Deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, kuras sagatavošanā Egilam Levitam bija īpaša loma, teikts “A/P” paziņojumā.

Apvienības lēmumā par atbalstu Egilam Levitam ir uzsvērts gan kopīgais, gan atšķirīgais Egila Levita un “Attīstībai / Par!” uzskatos un vērtībās: “Attīstībai / Par!” ir sociāli liberāla apvienība, Egils Levits ir nacionāli konservatīvs valstsvīrs. Mēs esam jauns politisks spēks, Egils Levits darbā Latvijas labā ir jau 34 gadus. Lai arī mūsu viedokļi virknē jautājumu atšķiras, mūs vieno izpratne par modernu un tiesisku demokrātiju, kurā valda ne tikai vairākuma griba, bet tiek ievērotas mazākuma tiesības un respektēta dažādība.”

Apvienība apzinās, ka Valsts prezidentam ir jābūt pārpartejiskam un ka neviens iespējamais kandidāts nevarēs vienlaikus atbilst visu partiju vērtībām un mērķiem, tāpēc plašai koalīcijai Saeimā ir nepieciešams un iespējams tikai kompromisa kandidāts.

Kā jau vēstīts, jau agrāk Levita kandidatūru atbalstījusi nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK un Jaunā konservatīvā partija, tādējādi viņu atbalsta jau trīs no piecām varas partijām.

Pievienot komentāru