Pīrādziņi visām gaumēm. Rauga mīkla, uz kuru nav jāgaida!

Rauga mīkla

Rauga mīkla pīrādziņiem! Pēc šīs receptes iznāk mīksti, garšīgi un nesacietē divas trīs dienas, protams, ja tik ilgi “nodzīvo”. Mīklu var pagatavot piecās minūtēs, uzreiz var veidot pīrādziņus – nav jāgaida, kamēr tā uzrūgs.

Rauga mīkla – sastāvdaļas

1 glāze silta ūdens
50 g presēta rauga
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote sāls
3 ēdamkarotes augu eļļas
4 glāzes miltu
1 glāze verdoša ūdens
Pildījums pēc vēlēšanās

 

Rauga mīkla – pagatavošana

Siltā ūdenī izšķīdina raugu, pievieno cukuru, sāli, augu eļļu, miltus.

Nedaudz samaisa, pielej glāzi karsta ūdens.

Iejauc mīklu.

Kad mīkla iejaukta, uzreiz sāk veidot pīrādziņus.

Lasi arī: Zeltaini brūni, uz pannas cepti pīrādziņi. Saimnieces Annas recepte

 

Pildījumu var pagatavot jau iepriekš. Lieliski der šķiņķis ar sīpoliem un garšvielām vai ievārījums.

Šīs receptes lielais pluss ir tas, ka nav jāgaida, kamēr mīkla uzrūgs, kaut arī tā ir rauga mīkla.

Kamēr cepas pirmā porcija, var veidot nākamo.

Citi mīklas varianti ar raugu:

Arī interesanti –  Rauga mīkla: labākā recepte, no kuras sanāks gaisīgi speķa pīrādziņi! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Universālā recepte rauga mīklai bet olām un piena. Mana mīļākā!

Rauga mīkla sliņķiem: 15 minūtēs gatava – vienkāršāk nevar būt

Pievienot komentāru