Raidījums: Latvija cer izvairīties no sliktākā Covid-19 izplatības scenārija

Kadrs no video

Lai arī Latvija, salīdzinot ar citām valstīm, Covid-19 saslimstības skaitļos izskatās labi, jāgatavojas arī sliktākiem scenārijiem, vēsta raidījums “De Facto”.

To atzīst arī Veselības ministrija, kurā sadarbībā ar speciālistiem un dažādiem dienestiem izstrādāti četri situācijas attīstības scenāriji.

Tik straujš smagi saslimušu cilvēku skaits, ka slimnīcās nav vietu, nav mediķu, zāļu un nav arī pietiekamas sociālā atbalsta sistēmas – tas ir galēji sliktākais Covid-19 izplatības scenārijs, ar ko rēķinās arī Latvijā, taču cer no tā izvairīties.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs uzsācis 22 pārbaudes par cenu celšanu dažādām precēm krīzes laikā, pagaidām neviens pārkāpums vēl nav noformēts un sodi nav piemēroti, ziņo “De facto”. Taču interneta veikalos cenu uzraudzīšana nenotiek, kaut gan tieši tur notiek lielākā cenu dzīšana augšup.

Atšķirībā no viesnīcām, pasažieru pārvadātājiem un izklaides biznesiem, kam #COVID19 krīzes dēļ darbību nācās pārtraukt teju vienā dienā, ražotāji vairākās nozarēs vēl turas un rūpnīcas nav slēguši. Tomēr ražošanā ar katru nedēļu arvien asāk izjūt piegādātāju un klientu darbības apturēšanu, vēsta “De facto”.

Pievienot komentāru