Rinkēvičs: Starptautiskajai sabiedrībai ir jāreaģē uz Krievijas uzbrukumu Ukrainas karakuģiem

Kadrs no abcnews.com video

Latvija uzskata, ka starptautiskajai sabiedrībai ir noteikti jāreaģē uz Krievijas rīcību – tā, komentējot spriedzes saasināšanos Kerčas šauruma reģionā, “900 sekundēm” norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Jau vēstīts, ka notikušais izsaucis plašu satraukumu starptautiskajā sabiedrībā un Ukrainas parlaments šodien lems par karastāvokļa stāvokļa ieviešanu valstī.

Latvijas Ārlietu ministrs sarunā ar “900 sekundēm” norādīja, ka karastāvokļa izsludināšana Ukrainā nenozīmē, ka tā piesaka karu citai valstij. Tas nozīmē, ka Ukraina šobrīd ar karastāvokļa izsludināšanu mēģina risināt situāciju valstī.

Ministrs atgādināja, ka saistībā ar notikušo ir sasaukta ANO Drošības padome. Tāpat Latvijas pārstāvji mudinās uz aktīvu Eiropas Savienības (ES) pozīciju. Viņaprāt, ES ir jābūt daudz aktīvākai, formulējot savu pozīciju. “Ja situācija eskalēsies, ES rīcībā ir gan diplomātiskie, gan sankciju instrumenti,” norādīja Rinkēvičs.

Zināms, kā šodien plkst. 16.00 pēc Latvijas laika notiks Ukrainas Parlamenta ārkārtas sēde, kurā tiks spriests par karastāvokļa ieviešanu valstī. Ukrainas prezidents Petro Porošenko norāda, ka karastāvoklis nepieciešams, lai pastiprinātu Ukrainas aizsardzību laikā, kad pieaug Krievijas agresivitāte.

Viņš piebildis, ka apšaude Kerčas šaurumā ir kvalificējama kā agresija, un nevar izslēgt citu, tostarp sauszemes operāciju iespējamību pret Ukrainas suverenitāti, teritoriālo nedalāmību un neatkarību.

Pievienot komentāru