Rīvētu kartupeļu pankūciņas ar vistas fileju “Divi vienā”

Sastāvdaļas
1 sīpols
1 pušķītis zaļumu
250 g vistas filejas
Sāls, pipari pēc garšas
50 g cieta siera
Augu eļļa cepšanai
4 kartupeļi
2 olas
2 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana
Vispirms pagatavo pildījumu. Notīra un sagriež sīpolus, zaļumus sīki sakapā.

Vistas fileju nomazgā, nosusina, sagriež mazos kubiņos, pārkaisa ar sāli un pipariem.

Uz vidējas rīves sarīvē sieru.

Nelielā eļļas daudzumā atsevišķi apcep vistu un sīpolus līdz gatavībai.

Notīra kartupeļus un sarīvē uz rupjas rīves. Pievieno sāli. Atstāj uz 3-5 minūtēm, pēc tam nospiež
sulu, pievieno olas, miltus, samaisa.

Kartupeļu mīklu liek uz sakarsētas pannas un izlīdzina pa visu virsmu kā pankūku.

Kad kartupeļi kļuvuši zeltaini brūni, apgriež uz otru pusi.

Uz apceptās puses liek pildījumu: vistu, sīpolus, sieru un zaļumus.

Pēc 3-4 minūtēm apgriež otrādi pusi kartupeļu pankūciņas tā, lai pildījums paliktu iekšpusē.

Apcep līdz gatavībai vēl 5 minūtes.

Pasniedz ar krējumu vai krējuma mērci.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru