Maltā gaļa iznāk maiga un mīksta, bet apceptie un vīnā viegli sautētie dārzeņi un siers to lieliski papildina. Īsts svētku ēdiens no vienkāršām sastāvdaļām!
Sastāvdaļas
1 sīpols
1 selerijas kāts
1 burkāns
2 ēdamkarotes augu eļļas + nedaudz pārziešanai
2 tējkarotes sāls
1 daiviņa ķiploka
180 ml baltvīna
1 ola
30 g siera
2–3 zariņi timiāna
2–3 zariņi pētersīļa
70 g rīvmaizes
800–900 g vistas maltās gaļas
1 ēdamkarote Vusteras mērces
Pustējkarote maltu melno piparu
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kartupeļi ar maltās gaļas pildījumu. Lielisks ēdiens “divi vienā”!
Kartupeļu “akordeons” ar sieru un desu. Viens, divi – vakariņas gatavas!
Pagatavošana
1․ Sīpolu un seleriju sagriež mazos kubiņos. Burkānus – tāpat vai sarīvē uz rupjas rīves.
2․ Uz pannas sakarsē eļļu 7–9 minūtes apcep dārzeņus, lai tie kļūtu mīksti un nedaudz apbrūnētu.
3․ Pievieno sāli, caur presi izspiestus ķiplokus un atstāj vēl uz 30 sekundēm.
4․ Nedaudz palielina uguni, ielej tai pašā pannā vīnu un sautē, kamēr vēl nevārās, aptuveni 4 minūtes.
5․ Viegli sakuļ olas. Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Timiānu un pētersīļus sasmalcina. Saliek visu bļodā kopā ar rīvmaizi, malto gaļu, mērci, pipariem un sāli.
No krūtiņu un šķiņķīšu maltās gaļas maisījuma rulete izdosies sulīgāka.
6․ Masu rūpīgi izmaisa, lai sastāvdaļas vienmērīgi sajauktos.
7․ Veido ruleti un liek to ar eļļu ieziestā maizes formā. Cep aptuveni 60 minūtes 190 grādu temperatūrā.
8․ Gatavo ruleti izņem no cepeškrāsns un atstāj uz 10 minūtēm pirms sagriešanas.