Salāti “Eglīte”. Kas slēpjas zem “skujiņām?”

Sastāvdaļas
500 g vārītas tītara gaļas
5 vidēja lieluma kartupeļi
1 burkāns
4 olas
250 g siera
1 svaigs gurķis
200 g valriekstu
180 g majonēzes
Sāls pēc garšas

Dekorēšanai
2 pušķītis diļļu
2 ēdamkarotes granātābolu sēkliņu

Pagatavošana
Kartupeļus un burkānu nomazgā, novāra sālsūdenī ar visu mizu. Atdzesē, notīra un sarīvē uz rupjas rīves.

Olas cieti novāra un sarīvē uz vidējas rīves. Tītara gaļu sagriež salmiņos.

Sieru sarīvē uz rupjas rīves.

Gurķi nomazgā, nosusina un sagriež plānos salmiņos. Valriekstus sīki sasmalcina.

Visas sastāvdaļas apvieno, pieliek sāli un majonēzi, atkal samaisa.

Salātus liek uz plakana šķīvja eglītes formā.

Dilles sasmalcina un ar tām no visām pusēm rūpīgi “aplipina” salātus.

“Eglīti” rotā ar “virteni” no granātābolu sēkliņām.

Ja vēlies, vari pagatavot vēl vienu “virteni” no konservētas kukurūzas graudiem.

Pievienot komentāru