Smaržīgs svečturītis no kaltētiem augļiem, skujiņām un garšvielām. Kā uztaisīt?

Ziemassvētki un Jaungads saistās ar skuju un apelsīnu smaržu, karstvīna aromātu, sveču mirdzumu… Pamēģināsim to visu apvienot! Izgatavosim ļoti vienkārši, bet efektīgu dekoru svētku galda, izmantojot garšvielas un kaltēta apelsīna gabaliņus.

Vajadzīgs
Svece (derēs jebkura; mūsu variantā ir spilgti sarkana svece – bumba, kas saistās ar eglīšu rotājumiem un kļūst par spilgtu krāsas akcentu kompozīcijā, bet labi izskatās arī citi risinājumi)

Piemērota izmēra vainadziņš pamatnei (to viegli izveidot pašai: apvelk drāšu karkasu ar zariņiem un nostiprina ar tievas makšķerauklas palīdzību.

Kaltēta apelsīna ripiņas

Kanēļa nūjiņas

Anīsa zvaigznītes

Līmes pistole

Šķēres

Izgatavošana
Kanēļa nūjiņas un apelsīna gabaliņus sagriež ar šķērēm vajadzīgā izmēra gabaliņos. Nesteidzies: nevajag griezt visu uzreiz — labāk izvēlēties detaļas kompozīcijas veidošanas gaitā.

Ar līmes termopistoles palīdzību stiprina pie pamatnes garšvielas un apelsīnus, liekot pamīšus pēc savas izjūtas. Liec lietā savu fantāziju!

Ja gribas vairāk krāsu, var iekļaut kompozīcijā prāvas pērlītes sveces tonī (tikai nepārspīlē!)

Detaļas liek cieši tuvu vienu pie otras, bet tā, lai nenosegtu zaļo pamatni pilnībā. Netiecies pēc simetrijas – lai rodas iespaids, ka garšvielas nevērīgi izbārstītas ap sveci.

Topošā svečtura pamatnīte gatava. Pārliecinies, ka kompozīcija tev patīk no jebkura rakursa: nepieciešamības gadījumā to var papildināt. Bet nepārcenties, atceries, ka reizēm mazāk ir labāk.

Atlicis tikai tāds nieciņš: kompozīcijas centrā iestiprinī sveci, pārliecinies, ka tā stāv stabili un visa konstrukcija ir pietiekami stingra.

Visiem dekoriem, kuros ir svece, jāpievērš īpaša uzmanība – uguns paviršību nepiedod.

COMMENTS

Pievienot komentāru