Lai pašsajūta būtu teicama, bet augums – slaids, nebūt nav jābadojas un kārām acīm jānoskatās, kā citi ēd. Svarīgi ievērot pareizu, sabalansētu uzturu.
Zviedru dietologi izstrādājuši savu uztura sistēmu, kura, normalizējot vielmaiņu, veicina notievēšanu.
Viņi iesaka diētas laikā izvēlēties tādus produktus kā griķi, piens, kartupeļi, dārzeņi un augļi, bet mazāk lietot gaļu, olas un zivis. Diētas ilgums – viena nedēļa. Pēc zviedru speciālistu domām, galvenais ir saņemties, jo notievēt var katrs.
Ko zviedru dietologi piedāvā likt galdā šajās septiņās “labas gribas un stingras apņēmības” dienās?
Pirmā diena
Brokastis: glāze piena, ūdenī vārīta griķu putra.
Pusdienas: 100 g siera, salāti no tomātiem, zaļās paprikas un sīpola, krūze silta piena.
Vakariņas: 3 kartupeļi, 200 g vārītu biešu ar nedaudz krējuma, maizes šķēlīte.
Otrā diena
Brokastis: glāze piena, griķu putra.
Pusdienas: 250 g vārītas zivs, 2 kartupeļi, porcija ar eļļu slacītu zaļo salātu.
Vakariņas: 200 g salātu no kāpostiem un sīpola, apslacītu ar augu eļļu, 1–2 cieti vārītas olas, glāze piena.
Trešā diena
Brokastis: glāze piena, 60 g siera, maizes šķēlīte.
Pusdienas: 250 g ceptas vistas, 100 g salātu no jebkuriem svaigiem dārzeņiem, glāze ābolu sulas.
Vakariņas: 150 g kartupeļu biezeņa, 80 g siera, maizes šķēlīte, glāze piena.
Ceturtā diena
Brokastis: glāze piena, 2 sausmaizītes.
Pusdienas: 100 griķu putras, neliels gabaliņš vārītas gaļas, 150–200 g ābolu vai apelsīnu.
Vakariņas: 100 g rīsu, 150 g ar eļļu apslacītu salātu no tomātiem un sīpola, glāze piena.
Tālāk lasi nākamajā lapā!