Sešas pazīmes, ka tavas aknas ir pilnas toksīnu un kaitīgu elementu

Aknas ir ļoti nozīmīgs orgāns – pārstrādā toksīnus par sārņiem, kas izvadās no ķermeņa caur urīnu un fekālijām. Ņemot vērā, cik daudz kaitīgu vielu nonāk 21.gadsimta cilvēka organismā, var droši konstatēt, ka aknām jādarbojas ar vairākas reizes lielāku sparu.

Spēcīgas slodzes dēļ ar laiku aknas var kļūt kūtras un to darbība – nomākta. Tas var kļūt par nopietnu iemeslu vispārējam veselības pasliktinājumam.

Lūk, sešas galvenās pazīmes, ka tavas aknas ir pilnas toksīnu un kaitīgu elementu.

1.Nesaprotams svara pieaugums
Organisma nosliece uzkrāt toksīnus tauku šūnās nekavējoties izraisīs svara pieaugumu. Kā zināms, aknas atbild arī par tauku vielmaiņu. Kad šā orgāna darbība palēninās, tauki no zarnām vienkārši cirkulē atpakaļ.

2. Alerģija
Normāli funkcionējošas aknas ražo antiķermenīšus, kas cīnās ar alergēniem. Kad aknas kļūst kūtras, ķermenis sāk uzkrāt alergēnus. Smadzenes attiecīgi reaģē uz visu šo procesu un sāk ražot lieku histamīna daudzumu. Šī viela pakāpeniski uzkrājas organismā, kas izraisa alerģijas, niezi un galvassāpes.

3. Hronisks nogurums
Hronisks nogurums ir izplatītākais aknu intoksikācijas simptoms. Toksīni izjauc vielmaiņu muskuļos, un cilvēks sāk just spēcīgas sāpes un fizisku nogurumu. Ar laiku hroniskais nogurums var izraisīt kaprīzumu, depresiju un niknuma uzliesmojumus.

4.Paaugstināta svīšana/nepatīkams ķermeņa aromāts
Aknas ir kaut kas līdzīgs datoram – kas tās tiek pārslogotas, sāk “buksēt” un uzkarst. Tas ir visnotaļ liels orgāns, kas var viegli nodot temperatūru visam ķermenim. Līdz ar to šis fakts kļūs par iemeslu pārmērīgai svīšanai.

5.Pinnes
Toksīni, kas uzkrājas aknās, rada hormonālo disbalansu. Tas savukārt izraisa tādas ādas problēmas kā akne (pinnes). Nekāda ārēja tīrīšana nepalīdzēs tikt vaļā no tām pinnēm, ko izraisa slimas aknas.

6. Slikta elpa no mutes
Jums droši vien ir dīvaina sajūta – jūs vairākas reizes dienā tīrāt zobus, taču sliktā elpa no mutes nepazūd. Tam par iemeslu ir slikta aknu funkcionēšana.

Ja esat konstatējuši vienu vai vairākus minētos simptomus, nekavējoties konsultējieties ar speciālistu, lai noskaidrotu jūsu problēmu cēloni. Atcerieties – aknas ir orgāns, kas atbild par visa organisma darbību!

Avots: “fithacker.ru”

Pievienot komentāru