Šie simptomi var būt bīstamāki, kā jums šķiet. 6 pazīmes trombiem!

1

Gandrīz katru dienu trombocīti glābj mūsu dzīvi. Kad mēs savainojamies, tie nodrošina to, ka visas mūsu asinīs neizplūst ārā no mazās brūces. Trombocīti turas kopā un bloķē brūces, skrambas un nobrāzumus. Bet dažreiz asins recekļi rodas bez brūces. Tas var būt ļoti bīstami, jo īpaši, ja tie veidojas dziļajās vēnās pie muskuļa.

Šo asins recekļu veidu sauc par dziļo venozo trombu. Tie nobloķē asinsriti. Pat sliktāk, kad trombs atdalās no tā veidošanās vietas un pārvietojas kopā ar asinīm, piemēram, uz plaušām. Tas ir bīstams stāvoklis, ko sauc par plaušu emboliju. Trombs plaušās liedz tām iegūt pietiekami daudz skābekļa. Bieži tas beidzas letāli. Tāpēc ir ļoti svarīgi zināt simptomus un rīkoties ātri.

2

Dažiem cilvēkiem pastāv paaugstināts trombu risks. To ietekmē:

Mazkustīgs dzīvesveids

Tas var būt saistīts ar slimību, kas prasa ilgstošu gultas režīmu, mazkustīgs darbs, vai garš ceļojums. Saskaņā ar starptautiskajiem statistikas datiem, katru stundu dažādās pasaules lidostās tādējādi nomirst viens cilvēks.

Hormoni

Sievietēm ir 5-6 reizes lielāka iespēja iegūt trombozi. Tas ir saistīts ar sieviešu hormona estrogēna izdalīšanos. Īpaši risks palielinās līdz ar grūtniecību vai hormonālās kontracepcijas lietošanu.

Aptaukošanās

Liekais svars un aptaukošanās palielina trombozes risku pat 5 reizes!

Trombi bieži veidojas ekstremitātēs. Agrīna trombozes diagnostika var glābt dzīvību! Jums būtu jāuzmanās no sekojošiem simptomiem:

Ej uz nākamo lapu, lai uzzinātu kādi ir simptomi!

Pievienot komentāru