Šie simptomi var būt bīstamāki, kā jums šķiet. 6 pazīmes trombiem!

1. Pietūkums vienā ekstremitātē

3

Pietūkusi kāja vai roka- viens no visbiežākajiem dziļo vēnu trombozes simptomiem. Trombs bloķē asins plūsmu un asinsvadi izplešas, izraisot pietūkumu. Protams, ekstremitāte var pietūkt pagaidu nekustīguma, piemēram, ilga lidojuma ar lidmašīnu vai brauciena autobusā dēļ. Bet, ja pietūkums ātri un tajā pašā laikā kopā ar sāpēm palielinās, tas var būt ļoti bīstams simptoms.

2. Sāpes rokā vai kājā

4

Parasti sāpes, kas pavada dziļo vēnu trombozi, ir kopā ar citiem simptomiem, piemēram, pietūkumu vai apsārtumu, bet dažreiz tās var būt pašas par sevi. Diemžēl, sāpes, ko izraisa trombs, bieži tiek sajauktas ar muskuļu sāpēm vai krampjiem. Tieši tāpēc trombi ir tik bīstami. Trombozes sāpes bieži parādās, kad pastaigājieties vai paceliet ekstremitāti.

3. Sarkanas svītras uz ādas

Ikviens zina, ka zilumi ir zemādas asins izplūdumi. Bet jums būtu jāuztraucas par kaut ko citu: ja jūs ieraugāt ādas krāsu izmaiņas, plašus gaišus zilumus vai sarkanas svītras vēnu garumā. Bieži vien jūs varat sajust, ka ekstremitāte uz tausti ir karsta.

4. Sāpes krūtīs

Sāpes krūtīs, kas bieži tiek sajauktas ar sirdslēkmi, var būt simptoms plaušu embolijai. Simptomi patiešām ir ļoti līdzīgi, atšķirība ir tajā, ka plaušu embolijas sāpes ir asas un durošas; tās palielinās, ja jūs ievelkat dziļu elpu. Kad ir sirdslēkme, sāpes pāriet uz pleciem, kaklu un žokli. Jebkurā gadījumā, sastopoties ar šiem simptomiem, nekavējoties izsauciet ātro palīdzību.

5. Gaisa trūkums un sirdsklauves

d76d9c365766748a217d5f176ef66a55

Trombs plaušās palēnina skābekļa piegādi organismā, tāpēc sirds cenšas aizvietotu trūkumu un sāk pukstēt straujāk. Ja pēkšņi jūtat reiboni, skābekļa trūkumu un sirdsklauves- jums ir nepieciešama neatliekama palīdzība.

6. Klepus bez iemesla

Ja visiem simptomiem pievienojas klepus, tas var būt plaušu embolijas simptoms. Sauss klepus, dažreiz ar asinīm, var radīt jums nopietnas problēmas!

Rūpējieties par sevi un saviem mīļajiem!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru