Šis vienkāršais triks vienā acu mirklī palīdzēs noskaidrot, vai jūs cilvēkam patīkat, vai nē

Satiekot jaunu cilvēku, daudzi no mums, cik drīz vien iespējams, vēlas uzzināt, vai mēs viņam patīkam, vai nē. Mēs vēlamies ielūkoties nākotnē, pavērt noslēpumu aizkaru un saņemt garantiju, ka mums ar viņu kaut kas sanāks.

Bet kā jau pašā sājumā uzzināt, vai jūs viņam patīkat, vai nē? Pavisam nesen zinātnieki ir veikuši interesantu pētījumu, un, šķiet, ir atraduši atslēgu, lai atklātu šo noslēpumu, kas daudziem rūp.

Ņujorkas Universitātes Psiholoģijas nodaļas speciālisti Olbanijā, ASV, nonāca pie secinājuma, ka cilvēka balss var daudz ko atklāt par viņa attieksmi pret sarunu partneri.

Pētījums balstījās uz faktu, ka dzīvnieku pasaulē tēviņi apzināti pazemina savu balsi, atrodoties mātīšu sabiedrībā. Tas tiek darīts, lai aizbiedētu konkurentus un demonstrētu fizisko pārākumu. Šīs metodes palīdz tēviņiem mātītes acīs izskatīties seksuāli pievilcīgākiem. Ja atgriežamies cilvēku pasaulē, tad zinātnieki nonākuši pie šādiem secinājumiem. Izrādās, ka seksuāli aktīvu vīriešu balsis, kam ir aktīva seksuālā dzīve, svešinieku acīs ir vispievilcīgākie un patīkamākie.

Zinātnieki uzskata, ka šī īpašība ir iekodēta cilvēka zemapziņas līmenī. 2010. gada pētījumā, kas publicēts žurnālā “Nonverbal Behavior”, teikts, ka gan vīrieši, gan sievietes mēdz pazemināt savu balsi blakus tiem, kas tos piesaista. Tomēr dažiem zinātniekiem ir atšķirīgs viedoklis. Viņuprāt, sievietei, atrodoties blakus simpatizējošam vīrietim, ir tieksme, gluži pretēji, paaugstināt balsi, lai uzsvērtu sievišķību.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru