Sastāvdaļas
200 g miltu
70 g cietes
100 ml ūdens
70 ml augu eļļas
2 ēdamkarotes cukura (+ 2-3 ēdamkarotes pārkaisīšanai)
1/3 tējkarotes sāls
1 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošana
Pie 200 g miltu pievieno 70 g jebkuras cietes un 1 tējkaroti cepamā pulvera.
Pieliek 1/3 tējkaroti sāls, 2 ēdamkarotes cukura un samaisa.
Pielej 70 ml augu eļļas, 100 ml ūdens.
Iejauc mīklu. Ja to grūti savelt lodē, pievieno vēl nedaudz ūdens.
Mīklai jābūt elastīgai, tai nav jālīp pie rokām.
Mīklu izrullē 5 – 10 mm biezā taisnstūrī. Pārkaisa ar cukuru un sagriež kvadrātiņos.
Kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes 190 grādu karstumā.