Soda ar pienu pret klepu un vēl 10 veidi, kā sodu izmanto veselībai un skaistumam

Cik daudz dažādu līdzekļu, reizēm pat visai dārgu, tiek ieteikti pret tām vai citām kaitēm. Mūsu senčiem medikamenti bija sveša lieta, taču viņi itin labi prata tikt galā ar daudzām vainām, izmantojot vienkāršus līdzekļus, kas bija rodami ikkatrā mājā. Viens no šiem līdzekļiem ir… parastā dzeramā soda.

Pret klepu un iesnām

Pats labākais līdzeklis ir silts piens ar sodu. Bet tie, kam negaršo piens, var praktizēt inhalāciju, izmantojot sodas šķīdumu: ēdamkaroti sodas uz litru verdoša ūdens. Pret sāpēm un skrāpējošām sajūtām kaklā

Palīdz skalošana: ņem 2 tējkarotes sodas uz glāzi silta ūdens. Kakls jāskalo 5–6 reizes dienā. Ja iekaisusi acs

Sāpošu aci vairākkārt skalo ar sodas šķīdumā samitrinātu vates tamponu. Vates tamponu var izmantot tikai vienu reizi.

Baltākiem zobiem
Soda var aizstāt zobus balinošo pastu. Mitru vates tamponiņu iemērc sodā un parīvē ar to nodzeltējušos zobus. Pēc tam mutes dobumu izskalo, un tūlīt arī redzams, ka zobi kļuvuši baltāki.

Pret zobu sāpēm
Ja sāp zobs un, īpaši, ja sastrutojušas smaganas, 5– 6 reizes dienā mutes dobums jāskalo ar karstu sodas šķīdumu. Reizēm tas pasargā no ķirurģiskas iejaukšanās.

Pret skābes izraisītiem apdegumiem
Soda momentāni neitralizē skābes iedarbību. Bez sodas neiztikt arī tad, ja ir sastrutojis
pirksts. Tas 3 reizes dienā uz 20 minūtēm jāiegremdē karstā sodas šķīdumā (2 tējkarotes sodas uz puslitru karsta ūdens).

Pret smagām traumām ar lielu asins zudumu, saindēšanos ar atkārtotu vemšanu un caureju, pret ilgstošu drudzi ar stipru svīšanu
Soda palīdz papildināt zaudēto šķidrumu. Šim nolūkam pustējkaroti sodas un 1 tējkaroti sāls izšķīdina 1 litrā silta vārīta ūdens un dod slimajam dzert pa ēdamkarotei ik pēc 5 minūtēm.

Pret stipriem nātrenes izsitumiem
Ieteicamas sodas šķīduma vannas 2 reizes dienā (400 g sodas uz vienu vannu). Pēc vannas ķermeņa apziešanai var izmantot mandeļu eļļu ar mentolu, arī degvīnu, etiķūdeni vai tomātu sulu.

Pret kāju svīšanu un nepatīkamo smaku
No rīta un vakarā kājas apmazgā ar sodas šķīdumu: ņem tējkaroti sodas uz vienu glāzi silta ūdens.

Vakarā pēc procedūras uz nakti pirkststarpās ieliek sodas šķīdumā samitrinātus vates tamponiņus. No rīta kājas apmazgā, nosusina un apauj.

Lai kājas neostu, vienu ēdamkaroti dzeramās sodas izšķīdina vienā litrā ūdens un izmanto vanniņai.

Procedūru veic 2 reizes nedēļā pa 15 minūtēm. No nātrija bikarbonāta pēdu virsmas kļūst skābākas, un smaka samazinās.

Pret tulznām un sasprēgājumiem
Ieteicams regulāri, ne retāk kā reizi nedēļā, sagatavot karstas ziepju un sodas vanniņas (ņem 1 ēdamkaroti sodas uz 3 litriem ūdens), pievienojot kumelīšu uzlējumu (pagatavots attiecībā 1:10). Procedūras ilgums – 10–20 minūtes. Parasti pietiek ar 6–10 reizēm.

Pret kāju sēnītēm
Īpaši tām, kas ieviesušās kāju pirkststarpās. Vienai ēdamkarotei dzeramās sodas pielej pavisam nedaudz istabas temperatūras ūdens un ar iegūto putriņu ierīvē sēnīšu skartās vietas. Pēc tam kājas noskalo, rūpīgi nosusina un problemātiskās vietas apkaisa ar kukurūzas cieti vai pūderi.

Pievienot komentāru