Šodien vakariņās – cūkgaļa ar ābolu mērci. + Vēl divas labas receptes!

Gaļa izdodas ļoti garda un sulīga, bet aromātiskā mērce ar augļu gabaliņiem un vieglām ingvera notīm lieliski izceļ tās garšu.

Sastāvdaļas

4 āboli
1 citrons
500 ml ābolu sulas
Pustējkarote kanēļa
Ceturtdaļtējkarote muskatrieksta
60 g rozīņu
1 svaiga ingvera gabaliņš (ne garāks par divarpus centimetriem)
800 g cūkgaļas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
2 ēdamkarotes augu eļļas
2 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

1․ Āboliem izņem serdes un sagriež ābolus nelielos gabaliņos. No citrona izspiež 2 ēdamkarotes sulas.

2․ Katliņā sajauc citrona sulu ar āboliem. Pievieno cukuru, kanēli, muskatriekstu, ābolus, rozīnes un veselu ingvera gabaliņu.
Vienu ēdamkaroti ābolu sulas atstāj vēlākam gatavošanas procesam.

3․ Mērci vāra uz nelielas uguns 10–12 minūtes, kamēr augļi kļuvuši mīksti. Tad izņem ingveru.

4․ Cūkgaļu sagriež aptuveni 2–2½ cm biezos gabaliņos. No vienas puses pārkaisa ar sāli un pipariem.

5․ Uz pannas sakarsē augu eļļu, liekot to uz uguns, kas lielāka par vidējo. Liek cūkgaļu uz pannas tā, lai uz leju būtu ar sāli un pipariem pārkaisītā puse. Tad sāli un piparus pārkaisa arī augšpusei.

6․ Cep aptuveni 2 minūtes no katras puses. Samazina uguni līdz vidējai un gatavo vēl 5–6 minūtes. Pa šo laiku dažas reizes apgriež otrādi.

7․ Liek gaļu uz šķīvja un atstāj uz pāris minūtēm Uz tās pašas pannas izkausē sviestu un sajauc ar atlikušo sulas karoti.

8․ Pārlej cūkgaļu ar sviestu un ābolu sulu.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Cūkgaļas fileja ar vieglo mārrutku mērci. Palutini savu vīrieti!

Liellopa gaļa ar baltvīnu un tomātiem. Diētiska itāļu recepte!

Pievienot komentāru