Šokolādes siera kūka “Romas brīvdienas”


Sastāvdaļas
Pamatnei
125 g smilšu cepumu
60 g sviesta
“ ēdamkarte kakao
Pildījumam
175 g tumšās šokolādes
500 g krējuma siera
150 g pūdercukura
1 ēdamkarote kukūrūzas cietes vai maisījuma vārīta krēma pagatavošanai
3 olas
3 olas dzeltenumi
150 g krējuma (20% сметаны жирностью 20%;
½ tējkarote kakao
1 ēdamkarote karsta ūdens

Glazūrai
75 g tumšās šokolādes
125 ml trekna saldā krējuma
1 tējkarote šķidra medus

Pagatavošana
Sasmalcina cepumus blenderī. Pievieno kausētu sviestu un kakao, sasmalcina vēlreiz. Liek formā 23 cm diametru, pieblietē un ievieto ledusskapī.

Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un atdzesē.

Sajauc sieru, pūdercukuru un krēma maisījumu vai cieti.

Pievieno olas un dzeltenumus, samaisa, pieliek krējumu un atkal sajauc.

Izšķīdina kakao karstā ūdenī un pievieno pildījumam kopā ar kausēto šokolādi. Samaisa viendabīgā masā.

Izklāj pildījumu uz atdzesētās pamatnes un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 50 minūtēm.

Izkausē šokolādi, saldo krējumu un medu, nedaudz atdzesē un pārlej aukstai siera kūkai.

Avots: “Lifehacker”

Pievienot komentāru